Engelsk

Eksamen SprogligA 2004

11. maj 2004 af Symmanine (Slettet)

Andre som også har været oppe i skriftlig engelsk i dag? Sprolig A-niveau.

Jeg synes at det var et rigtig godt oplæg; meget inspirerende og flere gode ting at tage fat på. Dog, skilte den sig ikke videre ud fra de fleste andre oplæg synes jeg, ikke sådan rent tematisk hvert fald.

Jeg fokuserede mest på en karakteristik af moderen, samt en analyse for forholdet mellem hende og hendes to døtre. Jeg kom også ind på noget med religiøsitet.. og at sandet er symbolet på det beskidte mens lommetørklædet var symbolet på noget rent og helligt. Det er sikkert fejlfortolket - men jeg synes at den var lidt svært at gennemskue den med sandet.

Men alt i alt synes jeg oplægget var godt. En af mine venner var dog ikke langsom til at kalde det for et af de dårligste oplæg han havde set.... Andre meninger? Og hvad fik i ud af historien.

Hvordan var matematikernes opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2004 af Niels (Slettet)

JEg har været op i matematikernes opgave og kludrede for hårdt i det. Får normalt 11 for mine engelske stile så fatter ikke rigtigt hvad der gik galt :(
Syntes eller det gik meget godt der inden men det var kun indtil jeg kom ud og snakkede med de andre.
Fandt ud af hovedpersonen åbenbart ikke havde noget navn - havde læst forkert i en direkte tale sætning og troet der blev hentyder til hovedpersonen - det var så stedfaren i stedet (også rimeligt listigt når han blot blev kaldt "milionæren" i resten af historien)
Overså ligeledeshovedpersonen var bøsse som så igen fik betydning for min tolkning der mildest talt må siges at være noget forkert. Syntes dog man godt kan forsvare jeg ikke så dette da der er ting som taler både for og imod. Men lærerne har vel selvfølgeligt læst hele historien og ikke kun vores uddrag så de godt ved han er bøsse :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

Jeg skrev en masse om havet som symbolisme for muligheder og bedstemoren. Fremhævede det der med at bedstemoren ikke var i vandet, men at han var det. Skrev også en del om slutningen var han jo kommer ud på dybt vand :) Synes det var et fint oplæg! (men også matematisk). I øvrigt syntes jeg ikke det var meget centralt for pointen med teksten at han var bøsse, så det går nok Niels :]

Svar #3
11. maj 2004 af Symmanine (Slettet)

Well, du kan vel ikke blive klandret for noget som IKKE står i jeres tekstuddrag. At visse fakta er udeladt fordi det kun er et uddrag kan aldrig være elevernes skyld - og vi bliver (forhåbentlig)ikke bedømt på at vi ikke kan gennemskue ting som står i dele af historien som er klippet fra.

Men, trist at høre det gik skidt. Men tror at du kan trøste dig med at i engelsk vægter indholdet ikke sååå meget.. min lærer plejer at sige 60/40 til sproget. Og hvis du får 11 normalt må du være god til at formulere dig med et mininum af fejl.. så helt galt går det nok ikke.
Jeg har også engang en fejlfortolket en novelle og det trak ikke specielt ned.. fik bare en "er du ikke lidt langt ude nu"-kommentar :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2004 af Clark (Slettet)

Hej jeg har også været oppe i dag, sproglig A-niveau, i en tekst, der hed For Own Survival. Den var ok, synes ikke den var helt så symbolsk, som man kunne have forventet.

Hovedpersonen var dog spændende at undersøge. Perspektiveringen var lidt mere noget fuck, det skulle bare passe ind.

Skrev en 1100 ord, hvad med jer? Hvor mange ord?

Hvad synes I om tekste? Var der noget skjult i teksten?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2004 af Clark (Slettet)

Hvad kan det være vi havde forskellige Symmanine? Havde I gruppeforberedelse?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2004 af Casanova (Slettet)

---->>> Clark!

Jamen dog, det var jo dig som postulerede, at du vidste hvad dansk eksamen var på forhånd! Så må du da næsten også ha' vidst, hvad teksten handlede om i dag, eller hvad?

Synes bare, at det er lidt lavt at komme med de kommentarer som du kom med!

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2004 af Niels (Slettet)

Rart med lidt trøst :)
Havde i det mindste god tid til at rette den :)

#2:
Mads, har du skrevet han var bøsse?
Hvad har du skrevet budskabet er?

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2004 af Ktulu (Slettet)

Var også op i den engelsk a-niveau skriftlige prøve for sproglige ("Sand"), og:

Noget møg! Jeg fik lavet en ok stil men absolut ikke på mit sædvanelig niveau. Problemet er emnet: Jeg er pisse træt af de familie/børneopdragelse-temaer - det er fandme det eneste, som de oplæg handler om!
Jeg kan ikke udnytte mine engelske evner, når jeg skal bruge min tid på at fortolke sådanne nogle intetsigende problemstillinger.
Dog synes jeg, at de valgfrie opgaver var gode, og der var massere materiale til en god disskusion og debat.

Men gennemgående var jeg ikke tilfreds med hæftet pga emnet - men det er jo ved at være kutyme, at i engelsk skriftlig skal man fortolke på familieproblemer og børneopdragelse - røv!

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2004 af Clark (Slettet)

Det var en fejltagelse Casanova

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2004 af Casanova (Slettet)

Nå ok.. Jamen så er det da helt i orden!

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

#7 - jeg skrev ikke at han var bøsse, for det stod der ikke noget sted, men jeg skrev at det sikkert var det der var grunden til moren og stedfarens skænderi inden de tog afsted og senere stedfaren snak om militær osv.

Jeg har ikke rigtigt fundet noget budskab. Jeg synes man kunne finde mange fine symbolistiske ting i historien og jeg er ret sikker på at den handler om den sociale mobilitet. Jeg skrev en masse om valg og muligheder symboliseret i teksten. Så skrev jeg også lidt om de der cufflinks som bedstemorens endelige tilbagevenden til havet og noget lamt lort om at han var kommet tilbage til urtilstanden og lignende fyld.

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. maj 2004 af Niels (Slettet)

#11:
Dvs. du antyde han måske kunne være bøsse pga. de andre ting?

Har også selv skrevet en masse om de manchetknapper. Har dog tolket havet som om at han er blevet født igen fordi han endeligt har besluttet sig til at ville være "normal".

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. maj 2004 af Clark (Slettet)

Sjovt nok var vores text ikke sådan Ktulu. Vores var mere eksistentialistisk, god text faktisk. Hvad kan det være, at der er to fx

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

#12 - ja jeg skrev at han formentlig var bøsse... men det var der heller ikke mange på min skole der havde fanget... såeh...

#13 på dansk heddet det 'tekst'

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. maj 2004 af Ktulu (Slettet)

#13:

Matematikernes tekst og krav i skriftlig engelsk er naturligvis lavere end de sprogliges, eftersom vi har haft mere krævende undervisning i engelsk. Det er også derfor, at sproglige og matmatikere normalt ikke blandes på A-niveauholdene...

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

det skal i jo sige... ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #17
11. maj 2004 af Ktulu (Slettet)

...ja, men det er grunden. Vi sproglige kan jo heller ikke få matematik på samme niveau som jer...

Brugbart svar (0)

Svar #18
11. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

og Gud ske lov for det da... ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. maj 2004 af Ktulu (Slettet)

ja, så ville I jo bare få mindreværdskomplekser, fordi vi også der udkonkurrerede jer... ;)

Svar #20
11. maj 2004 af Symmanine (Slettet)

Clark -> Nej, vi ikke havde ikke gruppe-arbejde inden. Var faktisk ikke klar over at der kører et sådan forsøg i engelsk også. Men, opgaverne er åbenbart ikke ens på forsøg og standart... (det er de i dansk) nok derfor der er to :)

Ktulu: Hmm, jeg vil godt give dig ret i at teksterne i essayopgaverne ofte handler om det samme... det skrev jeg vist også allerede i mit første indlæg. Ind i mellem har jeg også syntes at der gik alt for følelsporno i teksterne - men jeg synes alligevel at teksterne har spændt bredt nok at man sagtens kan bruge sine gode engelsk evner selvom man synes at teksterne er "intetsignende"
C-spørgsmålene synes jeg modsat var det sædvanlige pjat... Skrev et summary i stedet.

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.