Spansk

Genitiv på spansk

14. november 2007 af Anne_xx (Slettet)
Hej :)
Er der ikke nogen, der kan reglerne for, hvordan man danner genitiv på spansk?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2007 af favl (Slettet)

Øh ja, vil du gerne vide dem?
:D

"Du laver Genitiv med 'DE' og omvendt ordstilling:
Juanas bil: El coche de Juana.
Mandens bil: El coche del hombre.
Kvindes bil: El coche de la mujer.
Mændenes bil: El coche de los hombres.

BEMÆRK, at de + el 'smelter sammen' i hankøn singularis.
at der er bestemt kendeord ved den ejede ting.
samt ved ejeren medmindre det er et egennavn.

NB: Hvis den ejede ting er underforstået, bruges det bestemte kendeord alene
Ex.: Mændenes (bil) = El de los hombres...

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2007 af Hoys (Slettet)

Du bruger ordet "de".

Fx.

El libro DE Juan --> Juans bog

La mujer dijo que la paella DE su marido era terible. --> Kvinden sagde, at hendes mands paella var ringe.

Læg mærke til, hvordan man på dansk bruger en "s-endelse". Her skal du bruge en "de-konstruktion" på spansk.

Gav det nogenlunde mening? [=

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2007 af favl (Slettet)

Undskyld "Lektor", men det er en anelse forkert...:

Kvinden sagde, at hendes mands paella var ringe.

= La mujer decía que la paella de su marido era malo.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2007 af Hoys (Slettet)

Nej, det er ikke en anelse forkert!

Ordet "decir" er et perfektivisk verbum, hvilket vil sige, at det ofte optræder i præteritum. Derudover står det i denne sætning i en afsluttet, punktuel handling, der må siges at være alt andet end baggrundsbeskrivende!

At jeg så har stavet terrible forkert er en anden ting, men at erstatte det med et så banalt ord, som "malo" er direkte unødvendigt.

Skriv et svar til: Genitiv på spansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.