Afsætning

algebra

25. august 2004 af pondus (Slettet)
hey..
er ikke den helt skarpe til mat.. men håber der er nogle der kan hjælpe mig med de her 2 opgaver
(4(x+y)y-(x-y)"*2)(-1) der var der er "=i anden

den anden er
(x+y+1)(x-y)

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2004 af erdos (Slettet)

Hvad skal du? Forkorte?

Svar #2
25. august 2004 af pondus (Slettet)

ja.. skal have mellemregninger med hvis du kan

Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

forstår vist ikke helt den første, men i den anden ganger du vel bare parenteserne sammen og forkorter derefter...

Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

hvis du i den første mener:
(4(x+y)y-(x-y)^2)*(-1), får jeg x^2-3y^2-6xy, men er ikke sikker...

Svar #5
25. august 2004 af pondus (Slettet)

nej den hedder (4(x+y)y-(x-y)^2 *2)(-1).. tak for hjælpen.. hvis du gider at prøve igen.

Svar #6
25. august 2004 af pondus (Slettet)

kan slet ikke algebra.. hvordan ganger du ind parenteserne sammen og forkorter derefter...

Brugbart svar (1)

Svar #7
25. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

prøver at gennemgå nr. 2, hvorefter du prøver at regne nr. 1 og kommer med et forslag, ok?

(x-y)(x+y+1)=
ganger ind i parantesen, først skrives dem, der er ganget med x, derefter med -y:
x^2+xy+x-yx-y^2-y=
reducerer (xy-yx=0):
x^2+x-y^2-y=
x^2-y^2+x-y

gav det mening?
bare prøv at huske på reglerne med;
(x+y)^2=x^2+y^2+2xy
(x-y)^2=x^2+y^2-2xy
(x+y)(x-y)=x^2-y^2

Svar #8
25. august 2004 af pondus (Slettet)

ok.. regner lige

Brugbart svar (1)

Svar #9
25. august 2004 af erdos (Slettet)

Hvis du har flere spg., er jeg tilbage nu...

Svar #10
25. august 2004 af pondus (Slettet)

hvis du stadig er der kalle.. så har jeg ikke fundet nogle svar

Brugbart svar (1)

Svar #11
25. august 2004 af erdos (Slettet)

Det er kun fordi, at du hedder Kasper!

(4(x + y)y -(x - y)^2 * 2)(-1) =
(4xy + 4y^2 - 2(x^2 + y^2 - 2xy))(-1) =
----
jeg ganger ind og bruger en af kvadratsætningerne
----
(4xy + 4y^2 - 2x^2 - 2y^2 + 4xy)(-1) =
----
jeg ganger 2-tallet ind og hæver minusparantesen
----
(8xy + 2y^2 - 2x^2)(-1) =
-8xy - 2y^2 + 2x^2 =
----
jeg ganger -1 ind
----
2(-4xy - y^2 + x^2)

Skriv et svar til: algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.