Billedkunst

bedømmelse og kommentar

12. juni 2008 af Fassos (Slettet)
Hej

Jeg skal op til billedkunst c niveau eksamen og jeg håber på at jeg består.

Vi siger jeg har trukket nr. 5 og der kom impressionisme.

I mit mundtlige oplæg har jeg planlagt at jeg først vil forklare hvad impressionisme er og derefter vil jeg komme ind på hvilke teknikker og malemåde og motiver der anvendes indenfor emner impressionisme og til sidst vil jeg perspektivere til ekspressionisme.

Impressionisme betyder indtryk det kommer af ordet fra Latin og det er startet i 1860-1880, Realisme og impressionisme har en stor flydende overgang, det er fotografiet der mest betydningsfuldt. Formålet er at male øjebliksbilleder. Voldsomme beskæringer. Det er ikke nødvendigt at male realistisk mere, da foto er bedre end det. Deres motivkreds samtidens dagligdag, friluftsmalerier, parker, teatre, væddeløbsbaner. Lysfyldt friluftsmaleri møder realismens skildringer af samtiden. Tilværelse skildret som en slags fest. Alt maleriske kvaliteter. Teknikken er leg med lys og skygge, skyggerne får farver, ikke detaljerig, de ser det de maler, ufærdige skitser kan de godt komme til at ligne. Deres farvebrug er, opgivet langsom lagvis, farverne kan købes på tube altså nemmere og hurtigere. 7 – 8 rene stærke farver bl.a. primær og sekundærfarver, hvid og lidt sort. Malemåden er forholdsvis individuel i forhold til tidligere hvor det var vigtigt at usynliggøre penselstrøgene. Stemningsbeskrivelsen frem for præcist virkelighedsbillede. Ideen med det er at lys og skygge ændres, de vil give øjebliksbilleder af ting Monets åkander. Motivet vælges for lysets og farvernes skyld. De impressionistiske kunstnere er Edgar Degas, Claude Monet, Alfred Sisley.
Ekspressionisme betyder udtryk det startede i slutningen af 1800tallet. Barnlig tilgang til f.eks. farver og former. Deres motivkreds er storby, landskab, industrisamfundets problemer, menneskets ensomme sjæle, død, afmagt, angst, ondskab.

bedømmelse og kommentar?

Svar #1
12. juni 2008 af Fassos (Slettet)

ingen?

Svar #2
13. juni 2008 af Fassos (Slettet)

et 7 tal yes

Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juni 2008 af ntc (Slettet)

også et 7 tal. held og lykke

Skriv et svar til: bedømmelse og kommentar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.