Eksamensforberedelse

Oldtidskundskabs eksamen

22. juni 2008 af ege88 (Slettet)
Hej. Jeg vil bare lige høre om der er nogen der ved hvordan old-eksamen foregår? Altså hvor lang tids forberedelse osv.
På forhånd tak... :-)

Svar #1
22. juni 2008 af ege88 (Slettet)

Nårh ja, og det er i morgen jeg skal op, så det haster måske lidt... :-)

Brugbart svar (2)

Svar #2
22. juni 2008 af LineOe (Slettet)

Jeg skal selv op i old på tirsdag til den endelige eksamen og så huen på :-D
Jamen, det er 1 times forberedelse og ½ eksamination.
Du trækker enten en kendt tekst eller skulptur og dertil noget ukendt stof. Dette ukendte stof er MEGET relaterede til det kendte stof du kender og så skal du simpelthen med viden til det kendte stof relatere til det ukendte. Er det f.eks. platon du trækkker og så en ukendt filosof, så vil denne ukendte filosof nok have samme tankegang som Platon, hvor du så skal ind og begrunde hvorfor de tænker ens og på hvilke områder de ligner hinanden - simpelthen med din viden om platon.
Er det en skulptur, så fortæl om din viden om tiden og hvornår denne ukendte skulptur er fra udfra din viden :-)

Det er sådan jeg har forstået en old eksamen.
Men held og lykke
Skriv gerne her hvordan det gik :-) Skal jo selv op tirsdag og har heller aldrig prøvet det før :-P

Svar #3
22. juni 2008 af ege88 (Slettet)

Tak for svaret. Det var meget fyldestgørende. Jeg skriver i morgen hvordan og hvorledes det er gået. :-)

Brugbart svar (4)

Svar #4
22. juni 2008 af 9Ni (Slettet)

Jeg var oppe i torsdags. Man trækker først en kendt tekst, og derefter trækker man en perspektiverende (ukendt tekst) eller et ukendt monument og dertil perspektiverende monument. men man trækker ALTID et kendt værk fra antikken.

Så har man en times forberedelse, hvor man skal analysere teksten (med relevant termonologi til oldtgidskundskab) altså lidt som dansk bare med begreber som passer til oldtidskundskab og som desuden også er blevet lagt væk på i timerne. det er ikke nok bare at redegøre for teksten. Et godt råd er at bruge begreber som hybris, nemesis, kleos osv, og gerne mange af dem, men husk det ikke er en konkurrence om at lire flest udtryk af, men at kunne bruge så mange udtryk som er relevant for oldtidskundskab i den rigtige sammenhæng.

Jeg selv anede ikke hvad jeg skulle til old og gik ind. analyserede ved at bruge alle de udtryk jeg kunne og sætte dem på tekststykket, hvilket åbenbart var en rigtig måde at gøre det på, da jeg var så heldig at få mit aller første 12-tal til eksamen.

Husk på at teksten normalt kun består af 1½ side og så den perspektiverende tekst eller monument, hvilket er lidt til lang tids forberedelse. :) held og lykke. Brug ALTID mest krudt op at analysere den kendte tekst, da du sagtens kan dumme dig ved den perspektiverende tekst eller monument og stadig få tolv. Desuden skal man kun kort (ca. 5 min.) snakke om den perspektiverende tekst eller monument






Svar #5
24. juni 2008 af ege88 (Slettet)

Jeg var så oppe i går. Jeg fik 02, så det gik ikke så godt, men 9ni har givet en god beskrivelse af hvad jeg tror der er det rigtige at gøre... :-)

Skriv et svar til: Oldtidskundskabs eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.