Afsætning
Pufferopløsning
30. september 2004 af
Miarv (Slettet)
Jeg har fået følgende opgave:
Der ønskes fremstillet en pufferopløsning med pH = 8,75 ud fra 100 mL 0,0100M NH4Cl og 0,0100M NaOH. Beregn voluminet af den mængde NaOH-opløsning der skal anvendes.
Jeg har sat n(NH4+)=0,0100M-x og n(NaOH)=n(NH3)=x. Jeg har vha. pufferligningen udregnet x = 2,40*10^-4 og deraf fået et volumen på 24,0 mL, men jeg er ikke så sikker på det.
Nogen der vil hjælpe mig med at se om det kan passe?
Der ønskes fremstillet en pufferopløsning med pH = 8,75 ud fra 100 mL 0,0100M NH4Cl og 0,0100M NaOH. Beregn voluminet af den mængde NaOH-opløsning der skal anvendes.
Jeg har sat n(NH4+)=0,0100M-x og n(NaOH)=n(NH3)=x. Jeg har vha. pufferligningen udregnet x = 2,40*10^-4 og deraf fået et volumen på 24,0 mL, men jeg er ikke så sikker på det.
Nogen der vil hjælpe mig med at se om det kan passe?
Skriv et svar til: Pufferopløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
