Spansk

Hjælp til spansk grammatik!!

27. oktober 2008 af michellapiella (Slettet)

Nogen der ved hvilken grammatik regel jeg skal bruge, når sætningen hedder:

"Han er blevet bidt (af en skorpion)"


Brugbart svar (3)

Svar #1
27. oktober 2008 af Tru-life (Slettet)

Der er en dansk før nutid, men på spansk vil du løse det i en preterito.

me picó el escorpión


Brugbart svar (3)

Svar #2
27. oktober 2008 af Tru-life (Slettet)

hov det var mig, her er han...hehe

le picó el escorpión


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. oktober 2008 af Malou89 (Slettet)

vrøøøøvl .

du skal ikke bruge preteritó.

det ER før nutid MEN i det spanske sprog bruger man altså perfektum ~ førnutid.

slå det selv op . men tror det kommer til at hedde 'ha sido mordido'

Dannelse af perfektum: Nutid af haber + perfektum participium (=pp= Part. Perf. = kort tillægsform)

Perfektum Particium:

1. Bøjning            --> Stammen + ado (fx. Hablado)
2. + 3. Bøjning    --> Stammen + ido (fx. Comido, ell. Vivido)
 


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. oktober 2008 af Duffy

(Él) Ha sido aguijoneado del escorpión.


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. oktober 2008 af Anonyminized (Slettet)

Ay, nu vrøvler I altså ... :-)

En skorpion bider ikke, den stikker.

Picar er et helt fint valg.

Sætningen ville være:

Han er blevet bidt af en skorpion.

"Le ha picado un escorpión"

Hvis det skal være den ordstilling de fleste af jer vælger, vil det være:

POR un escorpión. Altså "fue picado/mordido/aguijoneado (som vist nok kræver "una aguja") por un escorpión"


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. oktober 2008 af Tru-life (Slettet)

Til Malou89

Jeg ved sku da godt at man også bruger før nutid på spansk. Men i dette tilfælde ville jeg ikke bruge før nutid! Spanierne og sydamerikanerne bruger ikke altid før nutid hvor vi bruger førnutid!!!!! F.eks. løser de jo også en sætning som "hvor har du været" med "donde estabas" og sjældenere med "donde has estado". Det er jo ikke altid man oversætter lige over!!

Og læs evt. her!

http://www.wordreference.com/es/en/translation.asp?spen=picar


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. oktober 2008 af Tru-life (Slettet)

Hva siger du til det oversætter?


Brugbart svar (2)

Svar #8
28. oktober 2008 af Tru-life (Slettet)

hvis jeg ikke skulle vælge mit eget forslag og hvis du vil lave det i før nutid så brug sætningen fra oversætteren "Le ha picado un escorpión" det er den mest korrekte førnutids sætning!!!


Brugbart svar (2)

Svar #9
28. oktober 2008 af Anonyminized (Slettet)

Jeg ved det sgu ikke. Det kommer an på hvilket niveau man er på. Skal sætningen bruges til at vise at man har styr på tiderne, så skal man nok holde sig til bogen. Skal sætningen bruges til at lave en god oversættelse, ja, så kræver det nok at man har en god forståelse for det spanske sprog.

Hvis man har været ude og rejse i Sydamerika eller Spanien, så kan man have tilegnet sig nogle rigtig dårlige vaner. Det kan være skide svært at fralægge sig, når man kommer tilbage på skolebænken igen.

Men altså mit valg af oversættelse ville komme an på konteksten. Kommer der en løbende og skriger "han er blevet bidt!" - så ville jeg vælge:

"le ha picado un escorpión!"

Men sidder jeg og fortæller noget til nogen om hændelsen, så ville jeg vælge:

"Fue picado por un escorpión"

Var det svar?  


Brugbart svar (2)

Svar #10
28. oktober 2008 af Tru-life (Slettet)

Ja, tak for det!

Kender godt det med de dårlige vaner, har også selv en god fed tyk øst-cubansk accent og bruger mange cubanske ord. Så nogle gange er der ingen i min klasse der fatter hva jeg siger...hehe!


Svar #11
04. november 2008 af michellapiella (Slettet)

jo tak for det, har fundet ud af det nu. :)


Brugbart svar (2)

Svar #12
20. november 2008 af Malou89 (Slettet)

slap af Tru-life ..

ville bare ikke ha' den tid du brugte på skrift. kender UDEMÆRKET godt til mange andre vendinger og måder at sige tingene på , men som ikke er rigtigt grammatisk , da jeg selv er fra Malaga


Skriv et svar til: Hjælp til spansk grammatik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.