Afsætning

Fysikopgave..... hjælp

20. oktober 2004 af Peter L (Slettet)
hey..

nu har jeg prøvet på at lave den har opgave (orbit opg. 10 s 38) og fatter den altså bare ikke.. det er den sidste opg. og så er jeg færdig med min aflevering..

Opgaven:

Et lod har tværsnitsarealet 6,0 cm^2 og er 8,0 cm højt. Loddets masse er 300 g, og loddet består nederst at aluminium og øverst af bly.
- Bestem højden af blydelen.

Please hjælp

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2004 af frodo (Slettet)

altså, der skal vel gælde, at

6,0cm^2*h(bly)*p(bly)+6,0cm^2*h(Al)*p(Al)=300g

og!

h(bly)+h(Al)=8

to ligninger med to ubekendte..

Svar #2
20. oktober 2004 af Peter L (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt altså det der med at løse en ligning 2 ubekendte...

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Princip: lad x og y være ubekdte og a,b,c,d,e,f reelle tal:

ax+by=c (1)
dx+ey=f (2)

Isoler fx x i (2):

x=(f-ey)/d (3)

sæt (3) ind i (1):

a(f-ey)/d+by=c

Løs for y

Sæt y-værdi ind i (3) og find x.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Det er nemt nok, i den nederste ligninger isolerer du h(bly) så der står h(bly)=-h(al)+8.

Derefter indsætter du: -h(al)+8 alle de steder der står h(bly) i den øverste ligning. Så får du et hvad h(al) er (efter nogen reducering), dette sætter du ind i den nederste ligning og voila.

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2004 af frodo (Slettet)

du isolerer den ene af de to variable(højderne), i begge ligninger, hvorefter de kan sættes lig hinanden..

Ikke haft om 2 ligninger med 2 ubekendte?

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

ubekendte

Svar #7
20. oktober 2004 af Peter L (Slettet)

det er vildt nok.. altså jeg har haft 2 ligninger med 2 ubekendte, men jeg har aldrig forstået det helt.. men det gør jeg nu.. cool nok..

mange tak for hjælpen..

Skriv et svar til: Fysikopgave..... hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.