Samfundsfag

kriminalitet

05. marts 2009 af signeth (Slettet)

hej alle.

er i gang med en opgave med kriminalitet.. Og der vil jeg gerne høre meninger fra flere personer. håber I kan hjælpe.

1) Bør man sænke den kriminelle lavalder fra 15 til 12 år, således at 12-årige kan komme i ungdomsfængsel?

2) Er det rimeligt, at arbejdsgivere kræver en ren straffeattest?

3) hvad er efter din mening de vigtigste ting, som bør gøres for, at unge ikke bliver kriminelle?

Håber I vil komme med jeres meninger:D

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af SWolff (Slettet)

1) Ja dte synes jeg bestmet man burde, er man gammel nok til at lave kriminalitet som 12-årig, er man også gammel nok til at stå til ansvar.

2) Ja og nej, nu har jeg selv en ekskæreste som har været i fængsel, og det er mange år siden og han angrer det meget. Alligevel kan han ikke få et arbejde netop fordi han ikke har en straffeattest der er ren, så han ser den eneste udvej er at lave kriminalitet, for pengene hænger vel og mærket i på træerne!

3) Bl.a. at man laver om på de danske fængsler, mange synes ikke at det er en straf at komme i fængsel, (siger ikke det her fordi det er noget jeg tror, men kender mange der har været i fængsel, og de siger det), de hygger sig i fænglserne. Gjorde man fænglerne mindre rare at være i ville bare det hjælpe. Satte man straffen højere op, så de fik endnu længere tid derinde, ville muligvis også hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

1) Min personlige opfattelse er at man bør lade den kriminelle lavalder følge stemme- og valgretsalderen, således at man har mulighed for at påvirke de love man skal stå til regnskab for. Således mener jeg at den kriminelle lavalder skal sættes op til 18 år eller omvendt - og måske mere rimeligt - stemme- og valgretsalderen sættes ned til 15 år.

2) Jeg mener at det må være op til arbejdsgiveren at stille de krav denne ønsker til sine ansatte. Omvendt skulle det med lov bestemmes at en arbejdsgiver ikke måtte bede om straffeattest ved ansættelse, og med hvilken ret skulle staten blande sig i det?

3) Jeg tror ikke at man kan planlægge sig ud af at unge bliver mere eller mindre kriminelle, da jeg er af den overbevisning at det om mennesker er kriminelle eller ej er et spørgsmål om lovgivningen i samspil med hvad der er socialt acceptabelt i de pågældende menneskers omgangskreds. Det her kan snildt blive en længere diskussion, som jeg vil undlade og i stedet komme med et par pointer. (1) Diverse undersøgelser peger på at folk bliver mere, og IKKE mindre, kriminelle af at sidde i fængsel, og des længere de sidder der, des sværere får de ved at vende tilbage til samfundet udenfor som lovlydige borgere; fængsel virker som en uddannelse i at være kriminel. (2) Unge kriminelle ser ofte op til mere hærdede kriminelle, og ser det som sejt og hårdkogt at sidde i fængsel. Tvungen plads i en institution med pædagoger, skulle mod forventning, virke mere afskræmmende på dem, da det er blødt og vattet at have afsonet sin straf bland pædagoger og andre unge rødder. Har man været i fængsel bliver man i miljøet betragtet som "en rigtig mand".

Jeg skal gerne prøve at udbyde og argumentere yderligere for mine svar, hvis du ønsker det.


Svar #3
06. marts 2009 af signeth (Slettet)

mange tak !! :D

#2 det er i orden jeg forstpod godt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Cool stuff! God fornøjelse med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Jeg snublede lige over denneher http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/03/06/092652.htm - måske kunne den have relevans?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2009 af OleJensen1970 (Slettet)

1) Nej.

2) Ja.

3) Kærlighed, uddannelse og sociale aktiviteter.


Svar #7
07. marts 2009 af signeth (Slettet)

tak :D:D


Skriv et svar til: kriminalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.