Billedkunst

barok

06. april 2009 af anna85 (Slettet)

hej

jeg har valgt barok projekt hvor jeg skal analyser min valgte billed --->

http://1.bp.blogspot.com/_VdoLozxNLqE/R_OICZjWkEI/AAAAAAAAABM/dLB_09LLzC8/s400/Barok.jpg

jeg har skrevet "hj"  på nogen af punkterne, om i gider fortælle hvad der er da jeg ik forstår det

her er min opgave håber i ville tjekke den haster
Barokken

Barokken startede mellem 1600 – 1700 tallet, efter renæssancen, perioden stammer fra Rom og Italien, men barokkens kunst blev også ubredt til Spanien, Frankrig, England, Centraleuropa og Holland. Barokken er kendt mest for skulpturer, malerier, litteratur, dans og musik. Dens popularitet og succes blev støttet af den romersk-katolske kirke. Ordet barok stammer fra det portugisiske ord "barroco", som betyder ru eller uperfekte perle. Aristokratiet så barokkens dramatiske stil for at gør imponere gæster og afløse triumferende magt og kontrol på. Barokke paladser har store trapper og modtagelsesrum af opstigende velstand. Barokkens mest fokus er på det dramatiske og det bevægelige hvor der er spil mellem lys og skygge, desuden er der helhedsvirkningen er urolige.


Billedet er malet af David Bailly
Titlen: selvportræt med vanitassymboler
Vatita = betyder noget tomt, indholdsløst og forfængeligt.
Malet år: 1651
Den størrelse: 400 x 291
Beskrivelse af billedet:
På billedet kan man se en mand med brunt hår, lidt bleg med en pind i hånden, og en lang, sort kåbe på. På hans borde er der lagt masser ting, han holder et billede af en mand, (det er nok hans far), ved siden af billedet er der også billede af en smuk kvinde, med stearinlys imellem de to billeder. Der er bl.a. også to status, lyserøde roser, et uhyggeligt kranie, hvide perle, bøger, sedler, kniv osv. På hans væg har han lægt to billeder, den ene er nok en munk og den anden med en guitar i hånden.


Formalanalyse:
1. Hvordan er kompositionen?
Ovalkomposition
hj(det gyldne snit) mellem de to vægge stregen
Symmetrisk
Vigtige punkter = manden
Statisk
Hierarkisk
Hj (stemning udtrykker kompositionen?)

2. Hvordan er rummet dannet?
Forgrund: manden
Mellemgrund: bordet
Baggrund: væggen
Hj (størrelsesforskelle – gradienter)
Repoussoir: ?
Hj Overlapning
Hj Luftperspektiv= neutral
Normalperspektiv
Stemning udtrykker rummet: uhyggeligt, ensom, kedsomhed
hj
3. Hvordan anvendes linen i billedet?

4. Hvordan er lyset?
Naturligt lys lidt
Mest mørkt lys
Lyskilden: skjult
Den lyse farve er mest på det lille bord, hans ansigt, og venstre side af væggen hvor han sidder
Hvilken stemning udtrykker lyset? Kedeligt


5. Hvordan er farven anvendt i billedet?
Naturalistisk
Hj Kontraster:
Mørke kontrast
Kold kontrast
Hvilken stemning udtrykker farverne?

6. Hvilken teknik/malemåde er anvendt?
Materialer: Olie på laget
Fordrevne strøg(usynlige pensling)
Hj Hvilken stemning udtrykker teknikken?


7. Hj Hvilken stilretning/isme kan billedet indplaceres under?
Barok
hj
8. Hvordan vil du fortolke billedet?

Præ – ikonografisk beskrivelse:

Hvilke motivdele: personer: personer, ting
Hj Hvilke handlinger indgår de i?
Hj Opstår der særlige følelser og stemninger i samspillet mellem de anvendte motivdele
 


Brugbart svar (4)

Svar #1
22. november 2011 af JonPedersen (Slettet)

Lux! tak for analysen ^^


Skriv et svar til: barok

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.