Billedkunst

Realisme, Naturalisme og Impressionisme

12. april 2009 af Benjamin2 (Slettet)

Hejsa,

jeg ville spørge, om der er nogen, der kunne give mig en definition af disse tre ismer, også med hensyn til tidsperiode, og hvad jeg skal tænke på i forbindelse med analyse og fortolkning af et billede, hvis der dukker et af de tre ismer op!?!

Mange tak i forvejen...


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal starte med at slå ordene op på Google. Dernæst skal du grave i kunst (malerier, skulpturer m.v.), kultur og historie, der knytter sig til disse genrer. Ordene i sig selv fortæller en del om, hvad der menes. Realismen gengiver det sete, det oplevede uden romantiske forestillinger, her var en forfatter som Herman Bang frontfigur m,en ogs Tove Ditlevsen med henden Barndommens gade og Man gjorde et barn fortræd.

Naturalismen var en gren, der dukkede op med de franske filosoffer (tilbage til naturen, et udtryk af Jean-Jacques Rousseaus), og impressionisterne kender vi mest fra malerkunsten (Degas, Manet og Monet for eksempel). Hvis du skal anlysere et billede fra en bestemt epoke, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i tiden strømning. Hvordan folk tænker, hvodan de lever, deres drømme og deres håb for fremtiden, det er det, der afspejler sig i kunsten og kulturen.


Svar #2
13. april 2009 af Benjamin2 (Slettet)

Kunne du ikke gå lidt mere i detalje med hensyn til, hvad jeg specielt skal tænke på, når jeg skal analyser et billede i forhold til disse tre genrer!?!

Hilsen


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2009 af klotte (Slettet)

det finder du ud af når du har læst om det på wikipedia.....

du må selv lave dine lektier. hvis du har forsøgt og ikke kan så spørg igen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej det kan jeg ikke uden at have billedet foran mig, det er et alt for omfattende emne til at sige noget generelt om. Jeg kan fortælle noget om et konkret billede (motivet: hvad det forestiller, temaet: hvilke følelser, emner, der behandles i billedet, perspektiv, hvis der er et sådant, valg af farver, lysets fokus, centralfigurer (tænk på da Vincis Den sidste nadver). Du kan gå ind på hejmmesiden her og kigge lidt på billeder, den har jeg lavet sammen med min ven Preben Juhl Madsen, den førende kunstkender i Danmark indenfor malerkunst. Men begreber, du omtaler, dækker jo over store områder indenfor kulturen. 

www.artfakes.dk


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. april 2009 af klotte (Slettet)

Hovsa Erik, Den førende kunstkender i Danmark kalder duPreben Juhl Madsen. Vil lige sige at han ikke har nogen uddannelse og denne dom er vist heller ikke ligefrem flaterende

http://avisen.dk/blogs/kunsten/preben-juul-madsen-kunstnytdk-doemt-for-injurier_18728.aspx

Kære Spence ......vil anbefale at du bruger Eriks gode råd.

Generelt skal du kikke på komposition farvevalg, fokus og hvilken historie billedet fortæller.

Når du har læst lidt om ismerne er det nemt nok ellers bare spørg.....sæt evt. billeder ind.


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#5 Preben er både journalist og korrespondent, jo han er så absolut vores bedste mand til malerkunstens krinkelkroge, han kan nemt se forskel på et falskneri og den ægte vare, og han har været adskillige gange i Tv netop for at give sin mening til kende. Samtlige museumsfolk indenfor malerkunsten anerkender hans ekspertise, og han har skrevet adskillige bøger om emnet (Kunst under hammeren bl. a.), der er udkommet i en lang årrække). Vi arbejdede sammen i to år på at afsløre fakes på ebay, det gav gode resultater.

Aty han er dømt for injurier betyder ikke noget for hans dygtighed, han har altid været efter svindlerne.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. april 2009 af klotte (Slettet)

# 5 Ifølge mit link er han heller ikke journalist....men pyt folk kan jo godt være dygtige uden at have papir på det. Men du skal måske undlade at "oversælge" varen.

Han er din ven og du stoler på ham - fint med det.......men det er altså ikke samtlige indenfor museumsverden der anerkender ham og heller ikke indenfor kunstverden. Bare så du ved det.

Ydmyghed er en kunst  ;)

Ha en god dag Erik !

Og til spørgen- bare brug Eriks fif - han er meget hjælpsom


Skriv et svar til: Realisme, Naturalisme og Impressionisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.