Billedkunst

Portrætter (eksamen)

13. juni 2009 af maya983 (Slettet)

Hej! Jeg er så heldig (?) at skulle op i billedkunst om et par dage.

Har nogle emner på min pensumliste, hvor jeg ud for hvert emne skal sammenligne 3 billeder fra forskellig tidsperiode...

Til emnet Portrætter har jeg tænkt mig at sammenligne Mona Lisa af Leonardo Da Vinci (renæssancen), Skriget af Edward Munch (ekspressionismen) og Turqoise Marilyn af Andy Warhol ("moderne" kunst - "pop-art")

Mit spørgsmål er så - Synes I det er nogle gode malerier at sammenligne? Jeg har været igennem de fleste stilperioder og synes personligt, der i disse 3 er nogle gode modsætninger at tage fat på. Men har generelt ikke så godt styr på kunst, så vil meget gerne høre en mening fra en hvilken som helst, der har lidt bedre forstand på kunst end mig... Alle ideer vil være meget værdsat. På forhånd tak!!

(det er for resten med vilje jeg har valgt 3 så berømte malerier)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Ja, du er da helt sikkert heldig ;p !

Personligt har du via dit valg virkelig formået at vælge 3 tydelige modsætningsfyldte malerier, hvor stilperioden for hvert af de 3 malerier og tiden hvori de er malet netop kommer meget til udtryk via malestil. Specielt hvis du bevidst har valgt at det skal være berømte malerier.

Du kunne jo naturligvis også vælge noget futuristisk, impressionistisk, kubistisk (for at fremhæve ekspressionismen), postmodernistisk - men syntes faktisk dit valg lyder rigtig fint!

Smil Marie.


Skriv et svar til: Portrætter (eksamen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.