Billedkunst

Parafrase

17. juni 2009 af Benjamin2 (Slettet)

Hejsa,

jeg skal lave en parafrase, det vil sige en fri kunstenerisk fortolkning af et andet kunstværk.

Min opgave går ud på at finde et billede efter eget valg - et kunstbillede eller et fotografi - som jeg vil bruge som forlæg. Jeg skal enten lave et billede i A4 eller A3, der er min frie fortolkning af det valgte forlæg. Der er frit valg mht. teknik: maleri i akrylfarver, digitalt billede i photosop, collage, evt. blandet teknink. Jeg skal give min parafrase en titel.

Har I nogen ideer, eller har I måske lavet der før? Måske kunne jeg få inspiration, hvis I kunne vise mig noget?

Mvh


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Tjo ... der findes jo et hav af billeder som du kan lave parafraser over ... har selv været nødtvunget i forbindelse med billedkunstundervisning at skulle lave en parafrase over nogle af picassos frygtelige malerier - men det var egentlig let nok ;) Du kan jo fx udvælge noget popart, og benytte samme stil men omfortolke et af de meget kendte malerier fra den genre (det er ikke for svært, eftersom det jo nærmest er en stort tegneserie). Du kunne lave sjov med Mona Lisa, og forsøge at lave din egen variation af maleriet. Noget parafrasekunst kan hurtigt blive svært, fx Dali og surrealisme, Kvium (postmoderne surrealist), vanitas generelt, Alex Pardé (streetart) eller Krøyer og skagensmalerne, mens lettere eks. kan være Gaugain, ekspressionisme og kubisme generelt (det er så til gengæld ikke nær så spændende at omfortolke!). Det kommer altså an på, hvilket niveau du ønsker at bevæge dig på??


Svar #2
18. juni 2009 af Benjamin2 (Slettet)

ja,ja,jeg har da egentlig store ambitioner...har du lavet noget med photoshop eller bare tegnet?

mvh


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Photoshop er virkelig en skøn mulighed!! Hvis du har mulighed for det skal du helt klart forsøge dig med det ;) Har dog også forsøgt via håndkraft ;)


Svar #4
18. juni 2009 af Benjamin2 (Slettet)

nej,ikke endnu, men som du siger er photoshop meget svært, har du prøvet det?


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Ja, jeg arbejder ofte med photoshop  -  er meget fotointeresseret ;)


Brugbart svar (4)

Svar #6
19. juni 2009 af Einsteinette (Slettet)

Jeg har også skullet lave en parafrase, dog havde vi et område, hvor vi skulle vælge fra.
Det er desværre ikke noget, jeg kan lægge herind, da jeg lavede det i hånden. Personligt er jeg enig med "booklover" mht. Mona Lisa, men det er så oplagt. Hvis du til gengæld vælger et af Kviums billeder, som indebærer Vanitas-symboler, kunne du jo selv give det et andet præg og andre symbolske betydninger.

Men... Personligt vil jeg anbefale, du tegner i hånden. Nu kan jeg se, i selv har fået muligheder, så der burde være en ordentlig vurdering efterfølgende, men da vi havde det her forløb fik jeg ros for at benytte mig af de teknikker vi havde lært (skyggelægning, dybdeskabendeskraveringer, proportioner etc.) hvorimod nogle af mine venner, som gjorde det vha. IT, der var hun ikke nær så imponeret, for der gør programmet jo det meste og er ikke det samme, som hvis du tegnede i hånden selv. Blot en påpegning af, at du kan opnå mere, men det er jo op til dig :-).

God arbejdslyst.

#5; har du ferie nu?


Brugbart svar (2)

Svar #7
19. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Faktisk må jeg ud fra et ret karaktermæssigt synspunkt være helt enig med Einsteinette ;)

#6 Jep har ferie nu ! Dig?


Svar #8
19. juni 2009 af Benjamin2 (Slettet)

Booklover, har du lavet en parafrase med photoshop?
mvh


Brugbart svar (2)

Svar #9
19. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Tjooo ... det har jeg ... men om jeg har beholdt den er så et rigtig godt spørgsmå ... ;) Beholder mest billeder jeg selv har taget ...


Skriv et svar til: Parafrase

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.