Spansk

Spørgeord?

15. november 2009 af Chrillebaby (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej:)

Sidder og skal lave spansk, har kun haft spansk 2 gange så er lidt lost, derfor kunne jeg godt bruge lidt hjælp:)

hvor mange spørgeord er der på spansk og hvad for nogle?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2009 af JuMMe^ (Slettet)

Har ikke lige styr på, hvor mange spørgeord/interrogativer der præcis findes på spansk, men nogle af dem kunne være:

¿Cuándo? = hvornår?
¿Dónde? = hvor? (sted)
¿Adónde? = Hvorhen
¿De dónde? = hvor fra (f.eks. "De donde eres?"
¿Cuánto/a? = Hvor meget (f.eks. hvad koster det)
¿Cuántos/as?
¿Qué? = Hvad?
¿Por qué? = Hvorfor?
¿Cómo? = Hvordan?
¿Cuál? = Hvilke?
¿Cuáles? = Hvilke (pluralis)
¿Quién? /
¿Quiénes? = Hvem


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af alirokai (Slettet)

Cuál= hvilken*

Skriv et svar til: Spørgeord?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.