Afsætning

Pest analyse?

10. december 2009 af Yospehine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og skriver på min SRP opgave om Pilgrim, og skal lave en PEST-analyse. Skal man beskrive de forskellige forhold? Altså hvordan de politiske forhold er? Eller skal man kun skrive hvilke, der er relevante for Pilgrim på det marked?

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. december 2009 af PernilleKn (Slettet)

Hejsa Yosephine

PEST-analysen kortlægger trends inden for politiske, økonomiske, sociale og teknologiske faktorer, som kan have væsentlig indflydelse på virksomheden. Analysen bidrager hermed til at fremhæve væsentlige muligheder og trusler i omverdenen.

Medhensyn til politik, kunne jeg sagtens forstille mig, at der er nogle relevante emner at tage fat i, men det kommer nok mere an på, hvordan du skriver om Pilgrim..:

Pilgrim befinder sig allerede på det danske marked, derfor må man gå ud fra, at de har kendskab til de politiske og lovgivningsmæssige forhold, og dermed taget højde for disse.

Dog har vores regeringen magt til at stoppe eller opløse monopoler, stoppe eller tillade fusioner, beskytte brancher mod international konkurrence, fastlægge skattepolitikken, beskytte miljøet og lovgive omkring brugen af arbejdskraft. Direkte eller indirekte har regeringen meget stor indflydelse på samfundsøkonomien og virksomhedsdrift.

For at beskytte sig selv, plejer mange organisationer relationer til politikere og embedsmænd gennem lobbyister og handelsorganisationer.
 

Og hvis du ikke mener det er relevant for Pilgrim, kan du også bare skrive, at eftersom de har været på det Danke markede længe, må man formode, at de har taget højdre for dansk lovning og at du derfor ikke mener, at dette område er relevant i forhold til Pilgrim.

Håber du kan bruge det.

god skrive lyst :)


Svar #2
11. december 2009 af Yospehine (Slettet)

Min opgave går ud på at Pilgrim skal eksportere til Brasilien.. Men så er det vel bare de politiske forhold i Brasilien.. Men skal jeg beskrive de relevante forhold altså hvordan de er, eller skal jeg bare fremhæve dem som er relevante og begrunde det ?

Mange tak for hjælpen :) Det er svært når ens lærer ikke kan forklare noget ;)


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. december 2009 af PernilleKn (Slettet)

Okay:)..

altså jeg ville tage de forhold, som er relevante i forhold til Pilgrim, og så begrunde, hvorfor de netop er relevante for Pilgrim. Men forstår ikke helt dit spørgsmål?? så må heller lede den stå til en anden:)
 


Skriv et svar til: Pest analyse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.