Billedkunst

Billedkunst som valgfag i 3.g

09. februar 2005 af Livtebelle (Slettet)
Nu skal der jo snart vælges valgfag for mit vedkommende. Jeg går nu i 2.g (på gymnasiet) og overvejer kraftigt at vælge billedkunst i 3.g, men er lidt i tvivl om det måske bliver for meget, da faget også er obligatorisk i 3.g.

Hvordan har det været for jer, der har haft billedkunst som valgfag samtidig med det obligatoriske??

På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2005 af ItaPita (Slettet)

Du har jo ikke billedkunst på både obligatorisk niveau og mellemniveau. Jeg har valgt billedkunst på mellemniveau her i 3.G, og har det 6 timer om ugen, mod de sølle 2 timer resten af klassen har ;) Jeg har fri, når de har billedkunst. Get it?
Jeg er rigtig glad for faget, men vil nok ikke anbefale det, hvis ikke man virkelig interesserer sig for det, da der er meget teori (som i hvert fald mange på mit hold finder ret kedeligt). Kravene er også større end på det obligatoriske niveau, og der kræves, at man både er aktiv på det teoretiske område og god på det kreative, hvis man skal have en god karakter.

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2005 af ItaPita (Slettet)

Men det er virkeligt rart at have så mange timer, fordi man har tid til at gå i dybden med sine ting og lave nogle gennemarbejdede produkter, i stedet for bare at stykke et askebæger sammen af ler (hvilket generelt også er en dårlig idé). Og så kan man jo komme til eksamen i det.

Brugbart svar (2)

Svar #3
09. februar 2005 af LilLulu (Slettet)

#1

Dem på vores skole som har billedkunst på mellemniveau har da ikke fri når vi andre har obligatorisk...

Svar #4
09. februar 2005 af Livtebelle (Slettet)

Meget teori? Jeg forstillede mig, at man havde meget mere tid til at lave noget praktisk på B niveauet end på det obligatoriske.

Kræves der, at man er god på det kreative? Hvad nu hvis man ikke har det store talent, men at man rigtig godt kan lide at være kreativ, er det så klogest ikke at vælge det.

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2005 af Moderatoren

#3 det har de heller ikke på min skole!

Brugbart svar (1)

Svar #6
09. februar 2005 af ItaPita (Slettet)

Vi har altså fri, når de andre har obligatorisk billedkunst. Det er jo 2 selvstændige fag, så kan ikke rigtigt se, hvorfor vi skulle være med hos de andre også?! Men man KAN godt være med, hvis man vil, man skal bare ikke.

Livtebelle: det vigtigste er, at du vælger det, der interesserer dig, uanset hvor god eller dårlig du er. Vi bruger naturligvis meget tid på det kreative område, men vi bruger altså også meget tid på teori (fx om forskellige kunstperioder, teknik mm.). På obligatorisk niveau har du som sagt kun 2 timer, og derfor går du ikke så meget i dybden, som du gør på mellemniveau. Hvis du kan lide at være kreativ, er det i hvert fald en fordel, men husk, at det IKKE er et hobbyfag, som mange tror. Man får ikke lov til bare at sidde og nusse med noget ler eller nogle perler - man skal lave nogle bestemte ting. Og hvis man fx arbejder med ler, kræves det, at man virkelig gør noget ud ens produkt, så det ikke ser amatøragtigt ud.

Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2005 af Moderatoren

#6 de er osse fuldstændigt åndsvagt at have begge dele, da man kun kan bruge en af karakterene... men så langt tænke rektor ikke oppe hos os..

Brugbart svar (1)

Svar #8
12. oktober 2005 af trunte_pigen (Slettet)

Hej jeg ved godt det er lidt sent at skrive.. jeg har valgt det som mellem niveau og jeg har 4 timer om ugen og så 2 timers obligatorisk... Jeg synes det er fint, for jeg er selv træt af at sidde og analysere tekster i næsten alle timer, så får man nogget mere og lave og kan lave noget andet...

Skriv et svar til: Billedkunst som valgfag i 3.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.