Spansk

Minioversættelse af Frida Kahlo

28. februar 2010 af warda (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens.. Er der nogen af jer, der gider rette min oversættelse? Den er ikke særlig lang og forhåbenligt er der ikke mange ting at rette.. På forhånd tak :)

Oversættelse D

Frida, a los dieciocho años, se sube en un autobús con su novio, Alejandro Gómez Arias. De repente un tranvía a toda pastilla choca en el autobús. Frida está a punto de morir pero sobrevive después de una larga estancia en el hospital. Detrás el accidente pasa mucho tiempo en la cama, y durante este periodo empieza pintar. Sobre todo pinta los autorretratos. De esa manera puede expresar su dolor.

På dansk:

som attenårig stiger Frida op i en bus med sin kæreste, Alejandro Gómez Arias. pludselig støder en sporvogn i fuld fart ind i bussen. Frida er lige ved at dø, men hun overlever efter et langt opholp på hospitalet. Efter ulykken tilbringer hun meget tid i sengen, og i denne periode begynder hun at male. Hun maler først og fremmest selvportrætter. På denne måde kan hun udtrykke sin smerte.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2010 af 09a (Slettet)

Frida er ved at dø = en igangværende handling = estar+gerundium = está moriendo. det ville jeg bruge i stedet for, det eneste jeg lige kunne se. Det er rigtig godt oversat og kan ikke se nogen kongruens fejl..:D

mvh Anne


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. februar 2010 af jbmm (Slettet)

Her er lige et par rettelser mere:

Frida, a los dieciocho años (a la edad de  dieciocho años) , se sube en un autobús con su novio, Alejandro Gómez Arias. De repente un tranvía a toda pastilla choca en el autobús. Frida está a punto de morir pero sobrevive después de una larga estancia en el hospital. Detrás el (detrás del) accidente pasa mucho tiempo en la cama, y durante este periodo empieza pintar (empieza a pintar; begynde at=empezar a). Sobre todo pinta los autorretratos (uden "los"). De esa manera puede expresar su dolor.

"er ved at dø" oversættes normalt med gerundium "estar muriendo",
men her er betydningen "er lige ved at dø"= "está a punto de morir"  og det er en bedre oversættelse.


Svar #3
28. februar 2010 af warda (Slettet)

Mange tak for jeres besvarelser :)


Skriv et svar til: Minioversættelse af Frida Kahlo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.