Billedkunst

HEEEELLLLP MEEEEE .

06. marts 2010 af Lalaaa (Slettet)

HEEY PEOPLE,

Skal analyserer billedet "kortklippet hår" malet af Frida Kahlo?

Er der nogen der kender til billedet/har analyseret billedet, der kan hjælpe mig igang?

Ved nemlig ikke hvordan jeg skal begynde .


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2010 af Kenya (Slettet)

Start med at finde nogle fakta oplysninger om billedet og dan dig et overblik over hvad der er på billedet skriv det ned. Gå så ind og kig på de ting der er meget fremtrædende i billedet fx. personerne.


Svar #2
06. november 2010 af Lalaaa (Slettet)

 Jeg har selv analyseret det billede. Start med at beskrive hvor hun befinder sig, beskriv baggrunden osv. Og kom ind på det citat der står ovenover hende. 

Kom ind på hvorfor hun klippede sit hår kort. 

Husk : Diego elskede Frida bl.a. på grund af hendes smukke hår. Vil Diego elske hende, nu når hun er kortklippet? Det med at hun er iført et jakkesæt på billedet er et symbol på det maskuline. Hendes far ønskede altid en dreng, dog fik han 2 døtre. Men Frida havde lidt af det maskuline i sig, og derfor er hun iført jakkesættet. 

Frida har fra starten af vidst at Diego var hende utro. Men da hun så Diego være utro sammen med hendes søster, klippede hun sit hår, og gik fra ham (dog varede det omkring et år). Det at hun har en saks i hånden, sidder på en stol og klipper sit hår på billedet, er et symbol på at hun klipper den kvindelige del af sig selv.

Du kan bl.a. også komme ind på hendes ansigtsudtryk. Hendes ansigt er ligesom på andre malerier af hende malet på samme måde - "pokerface".

Det der står i kursiv øverst på billedet, er et citat fra en mexicansk sang: "Du elskede mig pga. mit lange hår. Nu når jeg ikke har langt hår mere, vil du så elske mig?" . Det er noget i den retning, der står på billedet. 

Du kan gå ind og linke det på google . Der kommer massere oplysninger frem . 

Håber du kan bruge noget af det jeg har skrevet.

God fornøjelse med din opgave ;)


Skriv et svar til: HEEEELLLLP MEEEEE .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.