Spansk

Hjælp mig med spansk!

10. marts 2010 af princethon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er virkelig dårlig til spansk, og vil gerne høre, om dette er rigtigt.


1.Jeg arbejder på et hotel i centrum,og jeg kan lide jobbet
Yo trabajo en una hotel de el centro, y me gusta el trabrajo
2.Om eftermiddagen er jeg meget træt, fordi at jeg arbejder mange timer om dagen
Por la tarde estoy muy cansado porque trabajo muchas horas al día
3.Jeg tager hjem med bus
Me voy a casa en autobús
4.der er altid mange passagerer
hay siempre muchos pasajeros
5.Nogle gange må jeg stå op
A veces me levanto
6.I bussen er der ofte nogen, som jeg kender
El autobús suele ser alguien que sé que
7.Bagefter læser jeg avisen
después leí el periódico
8.Jeg tænder for fjernsynet, hvis der en (eller anden) god film
Enciendo la televisión, si uno (o) buena película,
9.Jeg foretrækker spanske film
Yo prefiero el cine españo
10.Nogle amerikanske film er også gode
Algunas películas americanas son también buenos

Vil i rette mine fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af jbmm (Slettet)

1.Jeg arbejder på et hotel i centrum,og jeg kan lide jobbet
Yo trabajo en una hotel de el centro, y me gusta el trabrajo
un hotel
'yo' er overflødigt, bruges kun ved fremhævelse, idet 'trabajo' er 1. pr. sing. (jeg)

2.Om eftermiddagen er jeg meget træt, fordi at jeg arbejder mange timer om dagen
Por la tarde estoy muy cansado porque trabajo muchas horas al día
OK

3.Jeg tager hjem med bus
Me voy a casa en autobús
OK

4.der er altid mange passagerer
hay siempre muchos pasajeros
siempre hay muchos pasajeros

5.Nogle gange må jeg stå op
A veces me levanto
a veces debo estar de pie (levantarse = rejse sig op)

6.I bussen er der ofte nogen, som jeg kender
El autobús suele ser alguien que sé que
En el autobús muchas veces hay alguien que conozco (conocer=kende, saber=vide)
 
7.Bagefter læser jeg avisen
después leí el periódico
jeg læser = leo (leí er datid/indefinido)

8.Jeg tænder for fjernsynet, hvis der en (eller anden) god film
Enciendo la televisión, si uno (o) buena película,
si hay alguna buena película

9.Jeg foretrækker spanske film
Yo prefiero el cine españo
prefiero las películas españolas (cine=biograf)

10.Nogle amerikanske film er også gode
Algunas películas americanas son también buenos
también son buenas (buenas retter sig efter películas (f.pl.)
 


Skriv et svar til: Hjælp mig med spansk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.