Engelsk

Øve sig på gramatikken

26. maj 2010 af 215 (Slettet)

Jeg vil gerne vide m nogle kender nogen sider, hvor jeg kan øve mig på gramatikken


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af rakijovic

www.sproget.dk er en start...

I øvrigt er dit spørgsmål ubeskriveligt tåget; jeg forstår at du i virkeligheden hentyder til den engelske grammatik, men...hvilke dele? What causes your confusion, mate?

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #2
26. maj 2010 af 215 (Slettet)

 everything... eller mest kongruens, men da delprøve 1 indeholder mange forskellige, hfrygter jeg alle, da  jeg ikke er den bedste til.. frygter jeg mest den


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Delprøve 1 indeholder nærmest alt.. Jeg har lavet nogle af delprøverne, og jeg TROR er ikke sikker, at denne er korrekt. Fejlsætninger og beskrivelse..

Delprøve 1:
1. He had travelled a lot as young man, but that was a long time ago
Da der er tale om en bestem mand, skal den ubestemte artikel “a” indsættes. Den ubestemte artikel bruges foran tællige substantiver i singularis. ”Man” er desuden et tælligt og ubestemt substantiv. Derfor hedder den korrekte sætning: He had travelled a lot as a young man, but that was a long time ago.


2. Last year he spend three months on a ranch in Texas working as a cattle herder.
Idet at subjektet “he” var i Texas “last year”, er det noget der er sket i fortiden, og verbet skal derfor bøjes i imperfektum, og ikke præsen. ”To spend” er et uregelmæssig verbum, idet det ikke kan bøjes med den regelmæssige præterium endelse ”-ed”. ”To spend” bøjes uregelmæssigt som følgende: ”spend, spent, spent”. Dette verbum bøjes derfor som “spent” i bade imperfektum og perfektum participium: Last year he spent three months on a ranch in Texas working as a cattle herder.


3. The audience is reminded of that smoking is not allowed during the show.
Pronoment “that” på engelsk ikke bruges efter præpositioner - som omvendt på dansk bruges “om, at”. I denne sætning udelades præpositionen “of”, fordi den er, om så at sige, indholdsløs: “The audience is reminded that smoking is not allowed during the show”.


4. If I continued reading at this speed, there were every possibility of my finishing the book in time for the test.
Ord som “every”, “everyone”, “everybody” betragtes som værende entalæ på engelsk, hvorfor verbet også skal være i ental. “Were” skal derfor bøjes i ental og bliver til “was”: If I continued reading at this speed, there was every possibility of my finishing the book in time for the test”.


5. I was wondering if you could suggest a restaurant there is close to Times Square?
I følgende sætning er en typisk danskerbrøler; det danske “der” kan både være subjektet såvel som et relativt pronomen, derfor kan det både oversættes som “there” og som “who”, “which” eller “that”. I sætningen kan man se, at der er oversat direkte fra dansk til engelsk (anglisme) og dermed også et forkert valg af relativ pronomen. Idet at det personlige pronomen “there” henviser til restauranten, skal “there” erstattes med “which” (eller med lidt god vilje “that”): I was wondering if you could suggest a restaurant which is close to Times Square?


6. On the bus a completely stranger sat down next to me and started talking about his daughter.
Ordet “complete” ligger sig til substantivet “stranger” og skal derfor være et adjektiv og ikke et adverbium (der ligger sig til adjektiver, verber, andre adverbier etc). I den ovenstående sætning bruges ”complete” dog som et adverium. Den korrekte sætning lyder: ”On the bus a complete stranger sat down next to me and started talking about his daughter”.
 

7. However much you do, will there always be some loose end to tie
Sætningen har omvendt ordstilling i stedet for den korrekte ligefremme ordstilling: However much you do, there will always be some loose end to tie.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2010 af hejhejnanna (Slettet)

Hvis du skulle være interesseret har jeg lavet et dokument med de vigtigste grammatiske emner der typisk dukker op i delprøve 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2011 af SuperMii (Slettet)

#4:

Heej Hejhejnanna :)

jeg er også lidt usikker på delprøve 1 og tænkte på om jeg måtte se dit dokument :)?


Skriv et svar til: Øve sig på gramatikken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.