Billedkunst

Oxidationstal for svovl i SO3

15. august 2010 af normil (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Hvordan finder man oxidationstal for svovl i so3? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2010 af Lesleyblood (Slettet)

Se, fordi svovl er mindre elektronegativt end oxygen, får oxygen altid oxidationstallet -II. Da du kender oxygens oxidationstal, og ved, at der er tre oxygen-atomer i forbindelsen, kan du udregne OT for S ved at opstille en ligning, hvor x = OT for svovl.

I dette tilfælde er det:

        x + 3* (-2) = 0

Kan du så isolere x? Den talværdi du kommer frem til er OT for svovl, og husk at skrive den med romertal.

Det er sjovt, at kemi og billedkunst kan have så meget tilfælles. XD


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2011 af Chenzira (Slettet)

 Hvor får du 0 fra?

(Sidder selv med noget Oxidation for SO4)

Ved at oxidationstallet for svovl skal blive VI (og at O = -II) ... Og kan da også sige x + 4 *- 2 = .... Men jeg kan så som sagt ikke finde ud af hvorfra jeg skal finde/hente det sidste tal. Er det fordi SO4 har afgivet 2- elektroner?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2011 af mathon

                                       +6
                                        SO42-


Skriv et svar til: Oxidationstal for svovl i SO3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.