Engelsk
hjælp med oversættelse
Hej. Jeg har en engelsk aflevering for. Det første stykke skulle direkte oversættes og det andet stykke skulle jeg skrive et resume af en artikel på engelsk. Jeg startede med at skrive resumeet på dansk og har derefter oversat det til engelsk. Jeg tror dog, jeg har nogle fejl mht. "ing-formen". Jeg ville derfor sætte pris på, hvis der var nogen, der lige kunne læse det igennem og evt. rette eller komme med kritik.
Translate:
Dansk
The Shining Mountain er et moderne eventyr om en far, der vil have, at hans datter skal være ligeså hårdfør, stolt og stærk, som han er. Hun må ikke være ligesom de andre almindelige piger i Skotland. Hun skal være usædvanlig. Pigen er bange for at skuffe sin far, der er en berømt bjergbestiger. Da faderen tager hende med til the Shining Mountain, fortæller hun ham derfor ikke, at hun er bange og træt og svag. Til sidst, da bjerggudinden får faderen til at tro, at han har mistet sin datter, fordi hun var bange for at skuffe ham, forstår han sin fejltagelse. Da han bryder sammen og græder, skammer Pangma-La sig ikke længere, og nu er hun ikke længere bange for at skuffe sin far.
Engelsk
The Shining Mountain is a fairytale about a father who wants his daughter to be as tough, proud and strong as he is. She is not aloud to be as the other, normal grils in Scotland She has to be unusual. The girl is afraid to dissapoit her father who is a famious mountaineer. When the father takes her to the Shining Mountain she therefor doesn´t tell him she is afraid and tired and weak. At last when the mountaingodess makes the father belive, he has lost his daughter, because she was to afraid to dissapoint him, he understands his mistake. When he breaks down and cries, Pangma-la is no longer ashamed and now she is not longer afraid to dissapoint her father.
Summary:
Dansk
Artiklen “Unge talenter: 11 år og tryk på karrieren” fra Politiken den 12. november 2001 fortæller om en pige på 11 år, Caroline Wozniacki, der drømmer om at blive en verdenskendt tennisspiller. Artiklen nævner den unge Carolines hårde træning og hvordan hun vælger at prioritere tennis højere end venner for at få sin drøm opfyldt.
Vi hører også Carolines far, der udtrykker bekymring over sin datters helbred, både fysisk og psykisk.
Vi får også at vide, tennis ikke er nogen billig sport – Selvom familien har sponsor til tennisudstyr og noget økonomisk støtte, kommer udgifterne op på omkring 150.000 kr. om året bare i rejseomkostninger. Derfor har familien fået en ven, der er fodboldrådgiver, til at lede efter flere sponsorer.
Men selvom der er mange omkostninger og bekymringer for Carolines helbred, støtter hendes familie op om Carolines drøm 100 procent.
Engelsk
The aticle “Young talents: 11 years old and (tryk på karrieren?)” from the paper “Politiken” the 12. of November 2001 tells us about an 11 years old girl, Caroline Wozniacki, who dreams about being a tennis player well-known around the whole world. The article mentions the young Caroline´s hard training and how she chose to prioritize tennis higher than friends to make her dream come true.
We are also hearing Caroline´s father who is expressing his worries about his daughter´s health both physical and mental.
We also get to know that tennis is no cheap sport – eventhough Caroline has two sponsors (one for the equipment and one for some financial support) the costs is still around 150.000 DKK a year in travelling expences only. That is why the family asked a friend who is a soccer counsellor to look for more sponsors.
But eventhough the many costs and worries about Caroline´s health her family is supporting her 100 percent and the are doing their best to make her dream come true. – Caroline´s parents who comes from Poland were both athletics before they moved to Denmark and her father got an injury wich is why he worries so much about Caroline.
Grunden til, at jeg har sat "tryk på karrieren" i parantes er, at jeg ikke er helt sikker på, hvad det hedder på engelsk.
Tak på forhånd.
Svar #1
31. oktober 2010 af AP2 (Slettet)
Hej, nu har jeg prøvet at give mit bud på hvilke rettelser du bør gøre. Der er en del som 'bare' er stavefejl, måske skal du være lidt grundigere med ordbogen :-)
<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:black;mso-ansi-language:EN-US">"The Shining Mountain is a fairytale about a father who wants his daughter to be as tough, proud and strong as he is. She is not <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">allowed <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US">to be as the other, <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">ordinary girls<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> in Scotland. She has to be <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">special/exceptional<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US">. The girl is afraid to <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">disappoit<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> her father who is a <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">famous<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> mountaineer. When the father takes her to the Shining Mountain she <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">therefore<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> doesn´t tell him she is afraid and tired and weak. At last when the mountaingodess makes the father <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">believe<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> he has lost his daughter because she was <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">too<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> afraid to <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">disappoint<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> him he understands his mistake. When he breaks down and cries Pangma-la is no longer ashamed and now she is <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"; color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US">no<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height: 115%;font-family:"Arial","sans-serif";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> longer afraid to disappoint her father."
<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:
115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">
"The <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;
font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:
minor-latin;color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;
mso-bidi-language:AR-SA">article<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;
line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> “Young talents: 11 years old and (tryk på karrieren?)” from the paper “Politiken” the 12. of November 2001 tells us about an <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:
115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">11-year-old<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> girl, Caroline Wozniacki, who dreams <span lang="EN-US" style="font-size:
11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:
Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#C00000;mso-ansi-language:
EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">about becoming a world-known tennis player<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;
line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">. The article mentions the young Caroline´s hard training and how she chose to prioritize tennis higher than friends to make her dream come true.
We are also hearing Caroline´s father <span lang="EN-US" style="font-size:
11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:
Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#C00000;mso-ansi-language:
EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">who expresses<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> his worries about his daughter´s health both <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#C00000;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">physically<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> and <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;
font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:
minor-latin;color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;
mso-bidi-language:AR-SA">mentally<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;
line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">.
We also get to know that tennis is no cheap sport – <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#C00000;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">even though<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;
font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:
minor-latin;color:black;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;
mso-bidi-language:AR-SA"> Caroline has two sponsors (one for the equipment and one for some financial support) the costs is still around 150.000 DKK a year in travelling <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;
font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:
minor-latin;color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;
mso-bidi-language:AR-SA">expenses<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;
line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#C00000;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">alone<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">. That is why the family asked a friend who is a soccer <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#C00000;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">counselor<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> to look for more sponsors.
But <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;
font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:
minor-latin;color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;
mso-bidi-language:AR-SA">even though<span lang="EN-US" style="font-size:
11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:
Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> the many costs and worries about Caroline´s health her family is supporting her 100 percent and <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:#C00000;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">they<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;
mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> are doing their best to make her dream come true. – Caroline´s parents who come from Poland were both athletics before they moved to Denmark and her father got an injury <span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;line-height:115%;
font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:
minor-latin;color:#C00000;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;
mso-bidi-language:AR-SA">which<span lang="EN-US" style="font-size:11.5pt;
line-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-fareast-theme-font:minor-latin;color:black;mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> is why he worries so much about Caroline."
Jeg aner heller ikke hvordan 'tryk på karrieren skal oversættes' hehe, undrer mig over at i ikke har fået det at vide i en note. Men ellers håber jeg du kan bruge det til noget!
</o:p>
Skriv et svar til: hjælp med oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
