Spansk

hjælp til rettelse af få sætninger

30. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er lidt iv tvivl om mine formuleringer er korrekte, håber i kan hjælper mig.. 

El se lleva una jersey blanca (sobre) cuando duerme.  - altså han har en hvide trøje på når han sover
 

. Pedro está cenando con su familia a las ocho y cuarto de la nocho .

Tabien tiene un perro.  - han har også en hund

A nueve y media Pedro y su hermana ordenar, se estan lavando los platos. Y son las nueve menos diez de la nocho

Pedro haciendo el deberes, es muy tarde.Cuando termina esta viviendo la televesion con su familia.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2010 af jbmm (Slettet)

El se lleva una (un) jersey blanca (blanco) (sobre) cuando duerme. - altså han har en hvide trøje på når han sover
have på = llevar
 

. Pedro está cenando con su familia a las ocho y cuarto de la nocho . OK

Tabien (También) tiene un perro. - han har også en hund

A (las) nueve y media Pedro y su hermana ordenar (ordenan), se estan (están) lavando los platos. Y son las nueve menos diez de la nocho

Pedro (está) haciendo el (los) deberes, es muy tarde.Cuando termina esta viviendo la televesion (está viendo la televisión) con su familia.


 


Svar #2
01. december 2010 af studerende20 (Slettet)


Tak fordi du har fundet tid til at se på mine sætninger
Jeg har lige to spørgsmål :

-Hvorfor skriver du A LAS nueve y media..

- og hvorfor skriver du esta viendo LA televison

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2010 af jbmm (Slettet)

1.  "kl. halv ti" = "a las nueve y media" er et fast udtryk og 'las' refererer til 'horas' (timer)
2. 'se fjernsyn = "ver la televisión" er et fast udtryk, og televisión er hunkøn.


Svar #4
02. december 2010 af studerende20 (Slettet)

Så det vil sige det altid hedder a las.. og la television ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2010 af jbmm (Slettet)

Ja.
'a las' (ved klokkeslet større end 1: a las dos (klokken to)
'a la' (ved klokken 1: a la una (klokken et)

son las dos (klokken er to)
es la una (klokken er et)


Skriv et svar til: hjælp til rettelse af få sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.