Spansk

Gerundiumform?

05. januar 2011 af lialux (Slettet)

Jeg i gang med at lave spansk aflevering, og har en opgave som lyder "Vælg den rigtige gerundiumform af verberne" - der er så angivet 5 verber alle i at-form (hablar, comer osv.), og verberne skal så sættes ind i nogle sætninger.

Jeg er bare pludselig blevet enormt i tvivl om hvad der menes med gerundiumform? Er det ikke bare at man skal bøje dem i den "rigtige tid", hvis man kan sige det sådan?? :-)

Håber der er en som lige kan give mig et hurtigt svar :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. januar 2011 af jbmm (Slettet)

Gerundium dannes ved tilføjelse af -ando/-iendo til verbets stamme ved først at fjerne -ar/-er/-ir:

a-gruppen: hablar (minus -ar: habl + -ando) = hablando
e-gruppen: vender (minus -er: vend + -iendo) = vendiendo
i-gruppen: partir (minus -ir: part + -iendo) = partiendo

Gerundium bruges sammen med bl.a. 'estar':
está hablando = han taler, han er ved at tale, han sidder/står og taler osv.


Svar #2
06. januar 2011 af lialux (Slettet)

Ah! Selvfølgelig. 

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Gerundiumform?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.