Spansk

indefinitte pronomener

16. januar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er meget i tvivl om denne opgave, håber i kan hjælpe
 

Her er otte forskellige former af de indefinitte pronomener. Fordel dem i de otte sætninger

ALGO - NINGUNO - NADIE- ALGUNOS - ALGUIEN - NADA - ALGUNAS - ALGUIEN

1. Estoy cansado poque NINGUNO me ayuda
2. ALGUNOS de los han visto la pelicula
3. NADA de los estudiantes ha estado en Granada. Va a ser la primera vez
4. Tienes ALGUNAS cartas para mi
5. Estas buscando ALGUIEN
6. Si no tienes dinero, no puedes comprar nadie
7. Vas a invitar a alguien
8. Si vamos a cenar en casa, ALGO tiene que hacer la comida

Håber i kan hjælpe mig
på forhån tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2011 af Duffy

Fejl i det overstregede (+ husk nu ¿?)

1. Estoy cansado poque NINGUNO me ayuda


2. ALGUNOS de los han visto la pelicula


3. NADA de los estudiantes ha estado en Granada. Va a ser la primera vez
 

4. Tienes ALGUNAS cartas para mi
 

5. ¿Estas buscando (a) ALGUIEN? eller algo - alt efter hvad det er der ledes efter
 

6. Si no tienes dinero, no puedes comprar nadie

7. Vas a invitar a alguien -  OK men husk nu ¿?

8. Si vamos a cenar en casa, ALGO tiene que hacer la comida


Svar #2
16. januar 2011 af studerende20 (Slettet)

åh nej det skal jeg da vidst have kigget på igen :- ) har du en god regel for hvornår man bruger de forskellige ord , da det er noget tid siden vi har haft om det sidst ..


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2011 af Duffy

Jah, det hjælper endog meget, at vide hvad ordenes danske oversættelser munder ud i . . .

(Studér nøje eksemplerne i din grammatikbog).


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2011 af jbmm (Slettet)

ALGO - NINGUNO - NADIE- ALGUNOS - ALGUIEN - NADA - ALGUNAS - ALGUIEN
Supplement til brugen af disse ubestemte pronominer er:

alguno/alguna/algunos/algunas/algún bruges adjektivisk/(substantivisk), dvs. mest foran et substantiv (=nogen/nogle)
ninguno/ninguna/ningunos/ningunas/ningún bruges mest foran substantiv (=ingen, ikke nogle)

alguien bruges substantivisk, dvs. når det står alene (=nogen, en eller anden)
nadie bruges substantivisk (=ingen, ikke nogen)

algo bruges neutralt (=noget)
nada bruges neutralt (= ikke noget)


Skriv et svar til: indefinitte pronomener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.