Spansk

Konstruktiv hjælp til oversættelse

08. marts 2011 af ATersygt (Slettet)

Jeg har en oversættelse som jeg er meget i tvivl om.

Ordstilling, tider, osv..

Kunne godt bruge noget hjælp. Tak!

Alejandro bor i Madrid, som han elsker meget. Alejandro har altid spillet musik. Han spiller bas og elsker at spille på den. Han spiller meget med sine venner. De spiller hård rock. Hans kæreste hedder Maria. Hans kæreste giver ham en bas for venstrehåndede, fordi han er venstrehåndet. Han giver hende et kys. Det vigtigste for Alejandro er at være lykkelig.

Estrella er vild med mode. Hun kan godt lide at bruge sin fritid på at shoppe med sine veninder. Hun elsker heste og bruger meget tid på at ride. Estrella vil gerne arbejde med mode eller med dyr.

David har en motorcykel. Han bruger meget tid på at køre på motorcykel i sin fritid. Om 10 år kunne han godt tænke sig at bo på en ø med sin kæreste Marta.

Alejandro vive en Madrid, como le querie mucho. Alejando tiene siempre toca música. Él toca bajo y quiere lo toca. Él toca mucho con sus amigos. Ellos tocan rock duro. Su novia se llama Maria. Su novia le da un bajo zurdo, porque él es zurdo. Él da la un beso. Lo principal para Alejando está feliz.

Estrella está con moda salvaje. Ella gusta caballos y usa mucho tiempo con monta. Estrella querría con moda trabajaría o con animales.

Davis tiene una moto. Él usa mucho tiempo moto corre en su tiempo libre. Durante 10 años él gustaría vivir en una isla con su novia Marta.
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
09. marts 2011 af 09a (Slettet)

Alejandro vive en Madrid, como se quiere mucho. Alejando siempre ha tocado música. Toca bajo y quiere tocarle. Toca mucho con sus amigos. Tocan rock duro. Su novia se llama Maria. Su novia le da un bajo zurdo, porque es zurdo. La da un beso. Lo principal para Alejando es ser feliz.

Estrella le encanta moda. Le gusta usar su ocio en comprar cosas con sus amigas. le encanta caballos y usa mucho tiempo para montar la caballo.  Estrella querría trabajar con moda con animales.

David har en motorcykel. Han bruger meget tid på at køre på motorcykel i sin fritid. Om 10 år kunne han godt tænke sig at bo på en ø med sin kæreste Marta

Davis tiene una moto. Usa mucho tiempo para ir en la moto en su tiempo libre. Durante 10 años gustaría vivir en una isla con su novia Marta
 


 


Brugbart svar (3)

Svar #2
11. marts 2011 af jbmm (Slettet)

Der er også fejl i Anna's rettelser, her er de vigtigste:

Alejandro vive en Madrid, como se que (relativt pronomen 'som' er 'que') quiere mucho. Alejando siempre ha tocado música. Toca bajo y quiere tocarle** le gusta tocarlo Toca mucho con sus amigos. Tocan el rock duro. Su novia se llama Maria. Su novia le da un bajo zurdo, porque es zurdo. La Le da un beso. Lo principal para Alejando es ser feliz.
** quiere tocarlo (verbalperifrase (querer+infinitiv)) betyder:  han vil spille på den, ønsker at spille på den
(querer+substantiv = elske én)
men: 'han elsker at spille på den' = le gusta tocarlo (=han holder af at spille på den)
** det kan aldrig være 'tocarle', men 'tocarlo' (direkte objekt, 'le' er dativ/indirekte objekt)
Analysen af 'han giver hende et kys' er: han(grundled) giver(verbal) hende(hensynsled) et kys(gensstandsled),
per. pronomen som hensynsled/indirekte objekt i hukøn/hankøn er 'le'

Estrella le encanta la moda. Le gusta usar su ocio en comprar cosas con sus amigas. le encanta encantan los caballos y usa mucho tiempo para montar la caballo. Estrella querría quiere trabajar con moda o con animales.
'quiere' betyder 'vil/ønske' i en verbalperifrase (se ovenfor) (querría trabajar = hun ville ønske at arbejde)

David har en motorcykel. Han bruger meget tid på at køre på motorcykel i sin fritid. Om 10 år kunne han godt tænke sig at bo på en ø med sin kæreste Marta

Davis tiene una moto. Usa mucho tiempo para en ir (eller gerundium: yendo) en la moto en su tiempo libre. Durante En/dentro de 10 años le gustaría vivir en una isla con su novia Marta


Skriv et svar til: Konstruktiv hjælp til oversættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.