Spansk

genetiv

24. marts 2011 af JakobJoergensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens. Har desværre glippet en spansktime pga lægen, og lige det den handlede om (genitiv) har vi fået en aflevering i, og har nu særdeles svært ved det.

Hvis i kunne hjælpe mig med disse sætninger, og gerne en kort forklaring på hvorfor ville jeg være super glad!

Restaurantens tjener
Frokostens hovedret
Tjenerens arbejde
restaurantens menu..

Mvh Jakob


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2011 af munequita (Slettet)

Generel model for genitiv:

el/la ....... de l /la............ (eller flertal hvis nødvendigt) (Det er lidt a la den engelske OF form. )

eksempel ( læg mærke til ental/flertal)

pigens hund = el perro de la chica 
pigens hunde = los perros de la chica

pigernes hund = el perro de las chicas
pigernes hunde = los perros de las chicas


Husk at de el bliver til del

El perro DEL chico.

Prøv selv at oversætte dine sætninger.


Svar #2
24. marts 2011 af JakobJoergensen (Slettet)

8. Tjenerens arbejde. Los trabaja de la camarero
7. Frokostens hovedret. el plato del almuerz
6. Pigens kæreste los novio de la chica
5. Restaurantens menú: los menú de la restaurante
3. Restaurantens tjener: el camarero de la restaurante.

Er de korrekte?

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2011 af munequita (Slettet)

8. Tjenerens arbejde. Los trabaja de la camarero

trabaja er et verbum(bøjet) og ikke et navneord. Slå arbejde op. Det er desuden ental!
tjener:  la camarera(kvinde) el camarero(mand)

7. Frokostens hovedret. el plato fuerte del almuerzo

6. Pigens kæreste. los novio de la chica

kæreste er ental!

5. Restaurantens menú: los menú de la restaurante

menü er ental i den danske sætning. Restaurant er hankøn. slå ordene op check deres køn!

3. Restaurantens tjener: el camarero de la restaurante.
 


Svar #4
24. marts 2011 af JakobJoergensen (Slettet)

Tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: genetiv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.