Afsætning

Økologi - købsadfærdstyper

27. marts 2011 af IMBN (Slettet)

Hej allesammen :)

Jeg skriver en opgave om en lille økologisk virksomhed. Virksomheden udbyder et stort udvalg af økologiske produkter såsom økologisk hudpleje, makeup, babypleje og rengøringsmidler. Samtidig forhandles lækre delikatesser og vine.

Men jeg er låst fast i købsadfærdsyper. Er der tale om kompleks adfærd, adfærd rettet mod en acceptabel løsning, variationssøgende adfærd eller rutine adfærd?

For den økologiske forbruger kunne der være tale om rutine adfærd. Forbrugeren går efter det økologiske - men i denne adfærd har forbrugeren ikke den store mærke loyalitet. Dette stemmer ikke, da det økologiske betyder meget.

Vi kan også vælge en hvor der er en stor forskel mellem mærkerne, og høj involvering - men det virker bare for "vildt", hvis i ved hvad jeg mener ;)

Har du nogle gode tips, eller ideer? :) Det ville være rart, så jeg ikke er låst fast længere :)

Du må have en dejlig dag :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2011 af Hebi

Hej IMBN

Som du sikkert også ved så er Afsætning ikke som matematik hvor rigtige og forkerte svar defineres udfra et simpelt tal, der altid er forkert eller altid er rigtigt. Ment på den måde at så længe du kan argumentere for den valgte købsadfærdstype så kan ''NÆSTEN'' alt være rigtigt.

Jeg tror når vi taler sociale købsmotiver at vi er ovre i noget Band-Waggon, eller Snob-Effekt når vi taler Økologi som det står idag. Købsadfærdstypemæssigt beskæftiger vi os her endten ved:

Rutinebetonet adfærd:

Hvis kunden fra sine forældres side/omgangskreds side/ m.v. køber økologi varer af andre arter, kunne der snildt være tale om en rutine der hedder: Økologiske varer når det er muligt.

En anden mulighed er

Variationssøgende adfærd: Hvis kunden i dette tilfælde køber produktet for at variere mellem sit sædvanlige ikke økologiske produkt kan du argumentere for at kunden her køber af ren impuls for variation.

I og for sig kunne du også argumentere for Adfærd rettet mod en acceptabel løsning, ELLER kompleks adfærd, selvom det måske ikke er LIGE så sansynligt.

Du har nok allerede fundet et svar nu, men good luck med det :-)


Svar #2
29. marts 2011 af IMBN (Slettet)

Hej Hebi :)

Man får bare lidt "kuller" engang i mellem, når man kigger for meget på det. Men i går fik jeg skrevet en del ned, og mange af tingene appellere meget godt til det du har nævnt :) Så helt gal på den, har jeg ikke været ;)

Tak for det fine svar :)


Skriv et svar til: Økologi - købsadfærdstyper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.