Spansk

ver i førnutid

04. april 2011 af Blabla66 (Slettet)

Hej

Hvordan bøjes verbet "ver" (at se) i førnutid?? verbet er jo uregelmæssigt

Og hvordan siger man "at lade", altså fx. "Han lader sig ikke længere overtale af sin kone" ?

På forhånd TAK :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 ver i perfektum participium (førnutid) hedder visto.

At lade sig hedder dejarse..


Svar #2
04. april 2011 af Blabla66 (Slettet)

Visto og hvad mere ?

Altså hvad hedder det i 2. p 3p osv ??

og TAK !!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 førnutid er opbygget: haber (bøjet i nutid) + verbum i perfektum participium)

eksempelvis, hvis du skal sige: du har set = has visto


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2011 af jbmm (Slettet)

Fornutid af 'ver' dannes med 'haber' + visto (perfektum participium), så alle bøjningerne er:

he/has/ha/hemos/habéis/han + visto


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2011 af Duffy

det lader sig ikke forklare = no se puede explicar, es inexplicable.

"Han lader sig ikke længere overtale af sin kone" = Su mujer ya no puede persuadirle. 

Til bøjninger af verber har du:

http://www.verbix.com/languages/spanish.shtml


Svar #6
05. april 2011 af Blabla66 (Slettet)

tusind tak !!


Svar #7
05. april 2011 af Blabla66 (Slettet)

når jeg skal skrive "han fortæller" så vil den i word ikke skrive "conta", hvordan kan det være? når verbet hedder contar


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. april 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Det er fordi verbet contar diftongerer. Det vil sige, når der bøjes ændres o til ue. Han fortæller hedder således cuenta..


Skriv et svar til: ver i førnutid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.