Spansk

Imperfektum/præteritum

25. februar 2015 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nu har jeg selv brugt kræfter på at oversætte 8 sætninger, vil nu hør om jeg har oversæt dem rigtig nu hvor det er præteritum og imperfektum jeg skulle benytte, sætningerne er følgende:

1) Sidste fredag tog lola, maria og laura ind til centrum for at gå på udsalg.

Viernes pasado tomó lola, maria y laura en el centro salga a la venta

2) De tog af sted kl. fire om eftermiddagen.

se llevaron a cabo de las cuatro de la tarde

3) Først tog de metoren til Puerta del Sol

tomaron primero el metro de la Puerta del Sol

4) Og så gik de op til Gran Vía

y luego se llevaron a la Gran Vía

5) De gik ind i mange små tøjbutikker

se llevaron a muchas pequeñas tiendas de ropa

6) Og dér købte de bluser og nederdele.

y hay que compraron blusas y faldas

7) Lola ville også købe en sort kjole til Anas fest.

lola quería comprar un vestido negro a la fiesta de Ana

8) Men de fandt ikke nogen (ninguno) pero no se encontró ninguna


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 af jbmm (Slettet)

1) Sidste fredag tog lola, maria og laura ind til centrum for at gå på udsalg.

El Viernes pasado tomó lola, maria y laura en el centro salga a la venta
Forkert ordstilling
tage ind til = ir a
gå på udsalg = ir de rebajas

2) De tog af sted kl. fire om eftermiddagen.

se llevaron a cabo de las cuatro de la tarde
tage afsted = ir, salir
kl. x = a las x

3) Først tog de metoren til Puerta del Sol

tomaron primero el metro de la Puerta del Sol
til = a

4) Og så gik de op til Gran Vía

y luego se llevaron a la Gran Vía (se kommentar til 1 og 2)

5) De gik ind i mange små tøjbutikker

se llevaron a muchas pequeñas tiendas de ropa
gå ind i = entrar en

6) Og dér købte de bluser og nederdele.

y hay que compraron blusas y faldas
der = allí

7) Lola ville også købe en sort kjole til Anas fest.

lola quería comprar un vestido negro a la fiesta de Ana

8) Men de fandt ikke nogen (ninguno) pero no se encontró ninguna (=kjole, og forkert person)

encontrarse = befinde sig


Skriv et svar til: Imperfektum/præteritum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.