Spansk

Formulering/sætning

13. april 2016 af Doubtful (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et problem med en sætning. Giver den mening eller skal jeg slettte "sobreviviente"

"por ejemplo muchos de ellos tienen un padre que no está con vida o también se han quedado sobreviviente de sus padres."

Jeg prøver at sige "for eksempel har mange af dem en forældre som ikke er i live eller også er de blevet efterladt af deres forældrer. (altså kun en af deres forældre er døde, eller også har begge forladt dem) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2016 af jbmm (Slettet)

"por ejemplo muchos de ellos tienen un padre que no está con vida o también se han quedado sobreviviente de sus padres."
de er blevet forladft = 3. person før-nutid i passiv ('af' = por)
eller i aktiv: forældrene har forladt dem
forlade = abandonar, dejar


Svar #2
13. april 2016 af Doubtful (Slettet)

så ville det blive til : o también los padres les dejan. 

Fordi "de" er det direkte objektspronomen. 


Svar #3
13. april 2016 af Doubtful (Slettet)

Jeg har et problem med en anden sætning: "y un país en que la vida es muy dificíl, todas las personas tienen que se ayudar". 

Gyldendal siger "hjælpe hinanden" er ayudarse, men synes nu sætningen lyder meget tvivlsom?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2016 af jbmm (Slettet)

#2. det er en aktiv sæning i nutid, den skal være i før-nutid.
Du skriver:Fordi "de" er det direkte objektspronomen. 
Nej, det er 'dem' der er objektspronomen ('de' kan kun være grundled)-

#3, Ja, du har ret sætningen følger ikke helt de grammatiske reger, da et pronomen altid skal samskrives og placeres EFTER INFINITIV (ayudarse)


Skriv et svar til: Formulering/sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.