Spansk

Gustar

02. maj 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

hvordan bruger man Gustar?
jeg ved at det hedder (i ental)
me gusta
te gusta
le gusta
nos gusta
os gusta
les gusta

- men hvornår og hvordan siger man -gustan, gustas, gusta osv. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Man bruger normalt at oversætte sætninger, der indeholder "kan lide" til noget med "gustar". Problemet er bare, at de ikke er synonymer. Det, der på dansk kommer nærmest "gustar" er "tiltaler mig".

"El me gusta " svarer til "Den tiltaler mig", hvilket vi ofte vil udtrykke med: "Jeg kan lide den".

Bemærk, at der er byttet om på grundled og genstandsled i de to former: "mig" og "me" er genstandsled og "Jeg" er grundled.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2016 af jbmm (Slettet)

gustar er et dativ-styret verbum, som altid skal indeholde mindst et dativ (=dansk grundled)
jeg kan lide bilen = me gusta el coche
jeg kan lide bilerne = me gustan los coches

drengen kan lide pigerne = al chico le gustan las chicas
(indeholder 2 dativer, hvor det første er foranstillet 'a')

ligeledes: a mí me gusta la casa (med tryk på 'jeg')

jeg kan lide dig = me gustas (tú)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Grundledet er i nominativ, dativ er hensynsledet.


Skriv et svar til: Gustar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.