Bioteknologi

CFU - fortyndingsfaktor

02. juni 2020 af skfnt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål. Ved ikke helt hvordan jeg skal beregne CFU

Figur 1.2 viser en agarplade med CFU’er fra et vækstforsøg. Prøven fra vækstkulturen er fortyndet 10 000 gange, og agarpladen er påført 100 µL af kulturen.

B. Beregn antal CFU’er pr. mL vækstkultur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2020 af ShadH

Rimelig umuligt at løse opgaven uden figuren eller et tal på antallet af kolonier på agarpladen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 0

Hvis du foreksempel aflæser 10 kolonier på agarpladen, så vil CFU være

(10 · 100000 ) · ( 1000 μl / 100 μl ) = 10 CFU pr ml vækstkultur.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

#2

Til # 0

Hvis du foreksempel aflæser 10 kolonier på agarpladen, så vil CFU være

(10 · 100000 ) · ( 1000 μl / 100 μl ) = 10 CFU pr ml vækstkultur.

              Ups der kom et nul for meget med , skal selvfølgelig være

              ( 10 · 10000 ) · ( 1000 μl / 100 μl ) = 10 CFU pr ml vækstkultur


Skriv et svar til: CFU - fortyndingsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.