Mediefag

Differentiallininger

07. januar 2021 af aldrigvælgmata - Niveau: A-niveau

En funktion f er løsningen til differentialligningen dy/dx=y*(x-1) og grafen for f går gennem punktet P(3,5)

a) bestem linjeelementet i P, og gør rede for betydningen af dette

b) bestem en ligning for tangenten til grafetn for f i punktet P.

Håber i kan hjælpe 

Vh Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{I }P(3,5)\textup{:}&\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=5\cdot (3-1)=5\cdot 2=10\\\\ \textup{linjeelementet i }P\textup{:}\\&(3,5;10)\\ \textup{i }P \textup{ er tangenth\ae ld-}\\ \textup{ningen:}&10\end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Tangentligning i }\\ P(3,5)\textup{:}&y=10\cdot (x-3)+5 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Differentiallininger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.