Matematik

sandsynlighed

18. april 2011 af 1992anette (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende oplysninger:

n=50 og p1/3

Bestem P(Y<12)

Hvordan er det jeg gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2011 af TorbenA (Slettet)

Jeg går ud fra, at det er en binomialfordeling? Så kan du enten slå den op i en tabel eller finde den på lommeregneren.

Det er noget med at sætte k = 12 (eller 11, hvis tabellen giver P(Y≤k).)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vær så venlig at beskrive hele opgaven.


Svar #3
19. april 2011 af 1992anette (Slettet)

Hele opgaven:

En stokastisk variabel Y er binomialtfordelt med n=50 og p=1/3

Bestem P(Y<12)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2011 af TorbenA (Slettet)

På TI84 Plus skal man finde 2nd DISTR og vælge binomcdf(  ENTER og skrive

binomcdf(50,1/3,12)  ENTER

men check lige i brugsanviningen, om det betyder Y<12 eller Y≤12.


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.