Debat

300 timer kristendom!!!

24. april 2011 af KN88 (Slettet)

Jeg var ind på Information hjemmeside, og der læste jeg at folkeskole har fra 1 klasse til 9 klasse 300 timer kristendom, der må jeg bare sige at det er vanvittig, for jo kristendom har være vigtige i Danmark før, men det er det ikke mere, så skulle man ikke ændre de 300 timer man bruger på kristendommen, til noget fornuftig, og der mener jeg, man skulle ændre det til 100 og ændre faget navn til Religion, og fordele de 200 timer imellem danske, engelsk, fysik, matematik og samfundsfag, da de fag er langt mere vigtige efter folkeskolen end religion, og derfor skal faget religion kun være på et minimum, så jeg håber virkelig at man ændre det hurtige som mulig.


Brugbart svar (3)

Svar #1
24. april 2011 af BrainStorm (Slettet)

Men mennesker er ikke maskiner der scanner data! vel? men de bærer også spekulationer over deres eksistens!


Brugbart svar (3)

Svar #2
25. april 2011 af Quantum (Slettet)

 #1 hvor ved du det fra? se indlægget om dette. "Er mennesker maskiner!"


Brugbart svar (3)

Svar #3
25. april 2011 af ramme2 (Slettet)

Religion/kristendom er et udmærket støttefag til Dansk. For at forstå forfattere fra romantikken og før som for foreksempel Oehlensclager, Kirkegård og Brorson er det nødvendigt med et solidt kendskab til kristendomskundskab. Det samme gælder Engelske forfattere som Shakespeare og Wordsworth i faget Engelsk. De digte og øvrige tekster  som de nævnte forfattere har skrevet, er svære nok at forstå og fortolke i forvejen, selv med et godt kendskab til kristendomskundskab. 

Skal man nedpriorterer kristendomskundskab så markant, som der er lagt op til her, skal man samtidig gøre op med den måde sprogundervisningen foregår på i gymnasiet, med fokus på fortidige digte. Ellers bliver forståelsesniveauet bare endnu mindre.  

   


Brugbart svar (3)

Svar #4
25. april 2011 af Jerslev

#0: Problemet er lige så meget, at undervisningen er forkyndende og ikke oplysende. Det er også det, der ligger til grund for, at især muslimer ikke deltager i kristendomsundervisningen og derfor mangler elementær forståelse for vores lands grundlæggende historie (se #3).

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (3)

Svar #5
25. april 2011 af Nilletøz (Slettet)

 #0: 100 timers religion er alt, alt for lidt med den målsætning faget Kristendomskundskab har. Jo, man burde ændre navnet til religion - i hvert fald i udskolingen, hvor andre religioner også indgår. At ændre navnet til Religion i indskolingen ville til gengæld være tåbeligt, da fokus netop er kristendommens livanskuelser, hvad kristendom er, hvordan den påvirker vores hverdag, samt historierne fra det gamle testamente. Det er super svært at arbejde med kristendommen på den måde og så intensivt og samtidig sikre, at undervisningen ikke bliver forkyndende - hvilket jeg mener, at den meget ofte gør. Jeg har før deltaget i sabatskole for 3-6 årige børn, og de lærer de samme ting, som den 3. klasse jeg observerede i min seneste praktik, og desuden også hvad jeg husker fra min egen folkeskole. Og jeg synes, at det største problem er, at der ikke lægges vægt på, hvorfor de skal lære kristendom, på en sådan vis, at det ikke virker forkyndende. Omvendt ville jeg ikke vide, hvordan det skulle gøres, fordi børn i den alder ikke tænker så abstrakt. 

Grundlæggende viden om vores stats religion og andre religioner er godt, men jeg synes, at man skal blive langt mere bevidst om, hvordan der undervises i dette. Og Kristendomskundskab er måske ikke så vigtig i indskolingen længere. Børn kan komme til minikonfirmand fra tredje klasse af, hvis de vil, og de lidt mere abstrakte emner, kan man begynde så småt at tage op i 4. klasse og uden problemer fra 6. af, da det først er ved 12 års alderen, at børn tænker abstrakt nok til at kunne sætte sig udover stoffet og filosofere over det, som faget religion har brug for. Historierne i Biblen skal sættes i forhold til noget - og det gør man ikke i indskolingen, for den egenskab har børnene ikke, og de har rent kognitivt ikke mulighed for at udvikle den på det tidspunkt. Det kan man først arbejde med fra tidligst 3. klasse. (indskolingen er jo til og med tredje klasse). 

Omvendt kan man blot fravælge Kristendomskundskab for sine børn. Det er det eneste fag, hvor forældrene kan vælge, at barnet ikke skal følge timerne - og et eller andet sted kunne jeg godt finde på at sige, når den tid kommer, at mine børn i indskolingen ikke skal følge det, alene på grund af den måde, der oftest undervises på. 


Svar #6
25. april 2011 af KN88 (Slettet)

Nogen gode argumenter fra alle, og dog mener endnu at Kristendom for første skulle hedde Religion og for det anden mindre timer i det, men efter jeg har læste disse indlæg, tænkter jeg nok at 100 timer er lidt for lavt sat af mig, også må jeg tilslutte mig Nilletøz og Jerslev,syn på tingen, at timerne er ikke oplysning for børnerne, og at man skal ikke have særlig mange timer i de mindre klasser, kun op til højtider. Tak for at i har ændre lidt af mit syn på Kristendomstimer.


Brugbart svar (2)

Svar #7
19. juni 2011 af shakerbarbie (Slettet)

#4  Ps. så er religion timerne, for næsten alle skolers vedkommende i hvert fald, bestemt ikke forkyndende, men oplyser om alle religioner. Og derfor er det da noget opblæst lort at folk der ikke er kristne, ikke skal deltage i religions undervisningen, jeg tror ikke selv, på nogen religion, og har aldrig oplevet selv eller hørt fra andre at deres lære prøvede at forkynde. Der må du have misforstået noget søde ven.


Brugbart svar (2)

Svar #8
19. juni 2011 af shakerbarbie (Slettet)

Forresten, har de fleste skoler også skiftet navnet fra kristendomskundskab til religion, og Forståelse for de forskellige religioner i verden, er nok ikke helt dårligt at bruge tid på hvis man skal løse nogle af alle de konflikter der er på tværs af religioner.


Skriv et svar til: 300 timer kristendom!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.