Kemi

Kemisk ligevægt - fatter intet

04. september 2011 af milla1989 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder og læser om kemisk ligevægt og har ikke rigtig fanget essensen.

Jeg går udfra, at det handler om, at når en reaktion sættes i gang, vil den forløbe indtil der er opstår en ligevægt af reaktanter og produkter....

Nu læser jeg så om ligevægtsloven, der siger, at hvis massevirknigsbrøken/reaktionsbrøken = ligevægtskonstanten er der ligevægt, men jeg forstår ikke, hvad reaktionsbrøken er i forhold til ligevægtskonstanten.

I bogen findes eksemplet:

N2O4 ? NO2 + NO2

reaktionsbrøken = Y = ([NO2 ]x [NO2]) / [N2O4] (ikke ligevægt)

Ligevægtskontanten = K = ([NO2 ]x [NO2]) / [N2O4] (ligevægt)

Men jeg forstår ikke, hvad forskellen på disse 2 formler er, hvis det er sådan, man regner hhv. ligevægtskonstanten og reaktionsbrøken ud, så ville der jo altid være ligevægt...

Håber, der er en, der kender en god hjemmeside/bog, eller har tid til at forklare det helt basale i kemisk ligevægt, det er ved at være mange år siden, jeg har haft kemi sidst:$

 

 


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt - fatter intet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.