Matematik

Matematik!!!!

08. september 2011 af MadsBang123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Statens samlede indtægter fra boligejerne kan for de seneste år med god tilnærmelse beskrives ved følgende lineære model:

, hvor x betegner antal år efter 2000, og f(x) betegner statens boligindtægter, målt i mia. kr.

a) Bestem statens boligindtægter i 2008 ifølge denne model.

b) Hvad fortæller tallet 1,82 om udviklingen i statens boligindtægter?

c) I hvilket år kommer statens boligindtægter over 21.000.000.000 kr., hvis udviklingen fortsætter som beskrevet af modellen?

 

 

hjælp!!

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af njepsen (Slettet)

Du mangler modellen..


Svar #2
08. september 2011 af MadsBang123 (Slettet)

det er sådan her vi har fået opgaven? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af AskTheAfghan

#2

njepsen (#1) mener, at modellen er ikke vist på dette indlæg.

Vi kan ikke hjælpe dig, uden vi ved hvordan modellen ser ud.


Svar #4
08. september 2011 af MadsBang123 (Slettet)

ved ikke helt hvad du mener, tror da bare det skal være i en 2d kurve :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af njepsen (Slettet)

Jamen uden modellen kan vi ikke hjælpe dig.. Vi mangler selve forskriften hvis det er det der vises, kurven hvis det er den der vises.. Find den frem og vi burde kunne være i stand til at hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2011 af Wihi (Slettet)

statens samlede indtægter kan beskrives ved følgende lineær sammenghæng: y = 1,82*x +0,5.

har også brug for hjælp ... !!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. september 2011 af mathon

a)    Statens boligindtægter i 2008 ifølge modellen 

                  y = 1,82·8 + 0,5 = 15,06 mia. kr

b)  

       1,82 betyder, at statens samlede indtægter fra boligejerne efter år 2000 øges med 0,82 = 82% årligt
 

c)
       I hvilket år:

                        1,82·x + 0,5 = y  

                        1,82·x = (y - 0,5)

                         x = (y - 0,5) / 1,82

                         x = (21 - 0,5) / 1,82

                        

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2011 af Wihi (Slettet)

Tak, det var en stor hjælp :)


Skriv et svar til: Matematik!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.