Studievalg og videregående studie

Kan man ændre på det endelige karaktergennemsnit STX

26. februar 2012 af jclayton (Slettet) - Niveau: A-niveau

Fik ''middelmådige'' karakter i Engelsk B og Tysk fortsættersprog B eksamen...

Kan man tage disse fag på A niveau og få bedre karakterer, og dermed ændre på det endelige karaktergennemsnittet?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

Du kan sagtens tage dem på A :) , men dette ændrer ikke dit endelig gennemsnit som du har fået fra gymnasium :)


Svar #2
26. februar 2012 af jclayton (Slettet)

hvis nu man får et bedre karakter i A, end man fik på B, kan man komme ind på et studie selvom ens karakter gennemsnit ikke svarer til det der kræves? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

Det tror jeg ikke. Selvfølgelig bliver der kigget på de enkeltes fags karakter, men alt i alt så tæller dit samlede snit. Deter noget møg... Hvad vil du da gerne studere?


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

Har du eller har du ikke afsluttet din studentereksamen? - Hvis ikke, så har du mulighed for at vælge fagene op på højere niveau og derved ændre dit gennemsnit. 

Har du afsluttet din studentereksame KAN det muligt være muligt at hæve dit gennemsnit i forhold til kvote 2 alt efter hvilken uddannelse og hvilket universitet du vil ind på. Det er en mulighed HVIS begge fag (eller ét af dem) er med blandt de fag, der medtælles i kvote 2 beregningen.


Svar #5
26. februar 2012 af jclayton (Slettet)

jeg har ikke afsluttet studentereksamen...jeg går i 3.g, og vil gerne ind på medicin studiet i enten århus eller københavn...har set at adgangskravet er 10,1 i århus, mens i kbh er den på 10,7


Brugbart svar (2)

Svar #6
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

velkommen i klubben jclayton..sidder nogenlunde i samme situation.. Mit snit svarer heller ikke.. what to do?


Svar #7
26. februar 2012 af jclayton (Slettet)

mener du at jeg skal droppe ud af 3.g og så læse disse fag på højere niveau. samt mine fag fra 3.g i vuc...kan man ændre gennemsnittet på denne måde?


Brugbart svar (2)

Svar #8
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

Men hvad hvis man søger gennem kvote to.. Hvor tror i snittet så går til? og hvad skal der til for at man overhovedet bliver taget i betragtning gennem kvote 2? Jeg ved, at der er sindssyg mange, der ansøger - så hvor stor er sandsynlighden egentlig?? :s jeg har næsten givet op på den drøm


Svar #9
26. februar 2012 af jclayton (Slettet)

vil du også læse medicin Clause og er du færdig eller stadig i gang med 3.g?


Brugbart svar (2)

Svar #10
26. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

Alt efter hvor langt i er fra og hvor mange kræfter i vil bruge på det er der muligheder, det handler blot om IKKE at fastlåse sit gennemsnit. Hermed kan du i princippet godt færdiggøre din Studentereksamen som enkeltfagseksamen bagefter, og dermed sikre dig at du får et passende gennemsnit. 


Svar #11
26. februar 2012 af jclayton (Slettet)

kan du uddybe det lidt mere ThymsB? hvad mener du med ''ikke fastlåse'' gennemsnittet?

og det der med enkeltfagseksamen forstod jeg hellere ikke 100%


Brugbart svar (2)

Svar #12
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

Jclayton jeg går i 3.g og bliver student til sommer. Ja, medicin har altid været drømmestudiet, men mit snit passer ikke

 

ThymsB, jeg ville sætte pris på, hvis du uddybede svaret, ja.. du får det til at virke, til at der måske stadig er håb forude


Brugbart svar (2)

Svar #13
26. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

Ja, det kan jeg da godt. Det jeg mener med at fastlåse dit gennemsnit er, at når du har afsluttet 3.g (fået alle årskarakterer og taget din sidste eksamen) er det UMULIGT at ændre sit karaktergennemsnit - det vil følge dig resten af livet i forhold til videregående uddannelse. Altså er det fastlåst. 

Det kan du undgå, ved at framelde dig en eksamen, således at du ikke er færdiggør din studentereksamen i år. Det vil så dog få den negative konsekvens at du ikke bliver student i år. Tilgengæld vil du have muligheden for at færdiggøre din samlede Studentereksamen gennem VUC (HF-enkeltfag) og dermed kan du tage de fag om, hvor du ikke har fået en god nok karakter. 

Her skal du dog være opmærksom på, at du dermed skifter over til en anden form for samlet eksamen, der bygger på eksamenskarakterer, og dermed vil dine årskaraktererbortfalde, i tilfælde af at du ogå har været til eksamen i faget. 

Spørg endelig videre, hvis du har brug for yderligere information om muligheden :-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #14
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

okay, det lyder godt nok.. men er det muligt for at blive optaget på medicinstudiet med et HF bevis?

 

Desuden, skal man så op i alle fag? og skal man også have undervisning? nu hopper der mange spørgsmål om i mit hoved..

 

Min plan var alligevel at tage et sabbatår, så et år mere betyder nok ingenting

 

og er det så kun de alle de fag du kommer til eksamen i, på VUC som tæller?

 

og hvad med alle de her 3 år?


Brugbart svar (2)

Svar #15
26. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

(Clausse) okay, det lyder godt nok.. men er det muligt for at blive optaget på medicinstudiet med et HF bevis?

"For at blive optaget på bacheloruddannelsen i medicin skal du have en studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx), eux eller en tilsvarende udenlandsk eller international eksamen" (fra ug.dk)

Egentlig vil du have mulighed for både en HF eller en STX (blot samlet ved hjælp af enkeltfagskarakterer på VUC)

(Clausse) Desuden, skal man så op i alle fag? og skal man også have undervisning? 

Ja, du skal op i alle de fag, du vælger at tage som enkeltfag. Sådan er HF bygget op - til gengæld er der ingen årskarakterer. Mht. undervisning er der flere muligheder (traditionel undervisning, flex-undervisning eller selvstuderende) 

(Clausse) og er det så kun de alle de fag du kommer til eksamen i, på VUC som tæller?

Nej - men de tæller selvfølgelig også. Du kan vælge at beholde de karakterer, som du er tilfreds med fra din nuværende ungdomsuddannelse. Hermed vil karaktererne blive overført til den HF / Enkeltfagseksamen (STX) som du tager på VUC. De karakter, som du tager med dig, tæller naturligvis stadig med i dit gennemsnit.

(Clausse) og hvad med alle de her 3 år?

Se ovenfor. Du overfører de karakterer som du er tilfreds med, således at dine 3 år ikke er spildt. Hvilke karakterer har du fået ? (eksamen og årskarakter)

 


Brugbart svar (2)

Svar #16
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

Puha.. jeg skrev nærmest bare mine tanker ned :) men det gjorde det nemmere. Jeg takker for svarene, det giver mig nogle tanker. Men synes dog også, at det er utrolig svært og jeg er bange for, at tingene skal gå dårligt (af en eller anden mærkelig grund)

 

Jeg har både fået eksamenskarakter for de forrige år, samt afsluttende årskarakter.. og mangler dog det sidste år her og nu ¨:)

 

skulle man lige snakke med sin vejleder om dette?

men jeg synes nu også, at du har været utrolig god til at forklare.. endnu et spørgsmål. Vælger universiteterne udfra STX/HF eller noget? Jeg synes bare tit jeg hører så dårligt om HF, og er derfor bange for at vælge den vej :S


Brugbart svar (2)

Svar #17
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/naturvidenskabeligebacheloruddannelser/matematikfysikkemiogdatalogi/medicin_med_industriel_specialisering.aspx#fold2

der er også denne uddannelse, som minder utrolig meget om. Der står noget med, at man kan tage kandidat i medicin herunder. Forvirrer mig. Kender du måske noget til det Thomas?


Brugbart svar (2)

Svar #18
26. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

Hmm ... Universiteterne vælger ikke udfra om ansøgeren har taget en HF eller en STX (eller en HHX eller en HTX eller en EUX) i forjold til kvote 1. Måske i forhold til kvote 2, men det skal jeg ikke kunne udtale mig om. I det hele taget er kvote 2 på medicin endnu mere konkurrencepræget end kvote 1, og det er en meget svær vej at gå. 

Ja, selvfølgelig kan du snakke med en vejleder om det, men jeg tror ikke nødvendigvis de vil vide meget om det, da det jo ikke ligefrem er en traditionel vej at gå. I så fald vil jeg anbefale at tale med en vejleder fra det eventuelle VUC da de må vide mest om regler for karakteroverførsler. 

I forhold til allerede opnåede / afsluttede karakterer vil du (normalt) kunne overføre dine karakterer på denne måde: 
1) fag du har afsluttet og været til eksamen i overfører du eksamenskarakteren
2) fag du har afsluttet uden at være til eksamen (tror jeg) du kan overføre på samme måde (som om de var eksamenskarakterer). 
3) i nogle tilfælde vil du nok i stedet blot kunne få merit (godkendelse for faget uden karakteroverførsel) f.eks. vil jeg gætte på at idræt vil fungere således - igen uden dog helt specifikt at vide det. 

Tak for rosen. Du kan jo give mig nogle point for "brugbart svar" haha :-)
Grunden til at jeg selv har sat mig så meget ind i disse muligheder er at jeg overvejer muligheden, fordi jeg gerne vil ind på Oxford, som kræver et minimumsgennemsnit på 11. Det ligger jeg lige omkring, og det ville være meget træls liger præcis at ende på den forkerte side. Her har jeg et par fag hvor jeg fik en bedre eksamenskarakter end årskarakter (biledkunst, Religion og Matematik b, hvorfor det vil være en fordel for mig, hvis årskarakteren forsvandt. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #19
26. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

Jeg kender ikke den uddannelse, men jeg tror ikke du kan komme ind på kandidatgraden i Medicin ad den vej - så ville adgangskvotienten være væsentlig højere. Hvor ser du i øvrigt det henne?


Brugbart svar (2)

Svar #20
26. februar 2012 af Clause (Slettet)

Okay,, super.. Men jeg er stadig i tvivl om karakter-overførsler. Men ja, som sagt må jeg hellere hurtigst snakke med en vejleder fra VUC.

 

har jeg forstået korrekt, hvis ikke så ret mig endelig

 

Årskarakter, som jeg har fået, uden at være op til en eksamen i dem, vil forsvinde??

og hvad så hvis det er gode årskarakterer? eller vælger man selv de enkelte fag, som man vil rette op på?

jeg vil slf helt klart gå ind og give dig points for dine svar ;)! det fortjener du da helt klart.

 

okay, så du overvejer det selv! Men hvem har du snakket/kontaktet for al den viden? for det ser jo ud til, at du ved det hele -- næsten :)

jeg overvejer det da helt klart... meget stærkt, så er al håb måske ikke ude...endnu

- gode planer og ambitioner du har - jeg håber du kommer ind på Oxford som ønsket!


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.