Dansk

Hjælp til Dansk Novelle Indledning

06. marts 2012 af JacobTr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil meget gerne have forklaret hvad der basalt skal være i en indledning. Jeg har til opgave at skrive en indledning til en fortolkning og analyse af novellen "Mor og far" men jeg ved ikke hvordan jeg skal starte på denne indledning. 

Jeg håber at der er nogle som kan hjælpe mig.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2012 af junkey (Slettet)

sådan kumme en indledning godt lyde, kort og godt:
 

Eks:

Novellen ........... er skrevet af ..........., teksten er fra novellesamlingen .........., som er udgivet i 1997. Han er født i 1963, og er en dansk forfatter. I novellen følger vi en mands tanker og handlinger gennem mødet med en ung kvinde. Jeg vil fortolke og analysere teksten med særlig  fokus på fortælleren, ved at indrage artiklerne ''Jegfortælleren'' og ''Den alvidende fortæller'' .

 


Svar #2
07. marts 2012 af JacobTr (Slettet)

Jeg har skrevet noget ligende det:

Novellen” mor og far”, som er en del af Maja Elverkildes novellesamling ”Alt det er mit”, er stærkt præget af kærlighedens snørklede veje, og skildringer omkring hvor svært det er at leve op til livets og familiens forventninger.  I ”mor og far” er familien et centralt omdrejningspunkt for hovedpersonen, hvilket er typisk Maja Elverkildes noveller. Maja Elverkilde debuterede med sin første novellesamling i år 2008, og er sidenhen blevet rost til op over skyerne, af diverse anmeldere og læsere. 

 

Jeg er så ikke kommet vidre derfra. Vores lærer har forklaret os at vi skal skrive mellem 15 og 20 linjer til denne indledning uden at vi har lavet analysen osv. 


Skriv et svar til: Hjælp til Dansk Novelle Indledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.