Matematik

Matematik

10. april 2012 af Markhansenx (Slettet)

Hej alle. Jeg sidder med en matematik opgave som jeg ikke kan finde hoved eller hale i. 
Opgaven lyder således: 

Bestem for hvilke x-værdier, tangenterne til ln(x) og x^2 har samme hældningskoefficient. 

Tak :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kald de to funktioner f(x) = ln(x) og g(x) = x2 , og løs nu ligningen

f '(x0) = g'(x0)


Svar #2
10. april 2012 af Markhansenx (Slettet)

Tak!


Svar #3
10. april 2012 af Markhansenx (Slettet)

Kan det passe at 0,707 er hvor de har samme hældningskoefficient? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er tilnærmelsesvist korrekt. Skriv først løsningen eksakt.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.