Matematik

Hjælp til en simpel ligning!

16. maj 2012 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle kloge hoveder, der kan hjælpe mig med, at løse denne her ligning: 

x2  - x - 6 = 0

 

Mange tak på forhånd.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en 2.-gradsligning. Beregn ligningens diskriminant og beregn så rødderne ved hjælp af rodformlen. Eller faktoriser polynomiet, da rødderne er lette at genkende.


Svar #2
16. maj 2012 af crisronaldo (Slettet)

Ok, mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2012 af fati39

når en ligning er = med 0 det betyder at du skal løse opgaven med at finde d   dvs

x2 -x -6= 0                a=1    b=-1   c= -6

d= (b)2-4 * a*b

d( x2 - x -6)= 0

(-1)2 -4*1*-6=0

1+ 24=25

d= 25

x= (-b + √d)/ 2*a

x=(-b - √d)/ 2*a

x=-*-1+√25/2*1=1+ 5/2=6/2=3

x2= -*-1-5/2= -2

x=-2 og 3

 


Skriv et svar til: Hjælp til en simpel ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.