Matematik

Lige funktioner

20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Hvordan viser jeg at f(x)=x/(1-2^x) - x/2 er en lige funktion og ikke en ulige funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Vis, at f(-x) = f(x).


Svar #2
20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Men jeg ved ikke hvordan jeg gør det? f(-x) = -x/(1-2^-x) +x/2 og hvordan kan jeg komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af SuneChr

Man indsætter henh.vis.  x  og  (- x)     i forskriften. Hvis man får samme funktionsværdi, er det en lige funktion. Ellers ikke. Hele definitionsmængden skal afprøves. Hvis funktionen ikke er lige, betyder det ikke nødvendigvis, at den er ulige, hvorom der skal gælde:              f(- x) = - f(x) .


Svar #4
20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

Jamen jeg kan ikke reducere udtrykket. Jeg vil gerne se en udregning af det


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

#4 Prøv selv.


Svar #6
20. maj 2012 af videnskabtp (Slettet)

jamen jeg kan jo ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af SuneChr

f(x)  =  x / (1 - 2x)   - ½·x

f(- x)  =  (- x) / (1 - 2 - x)    + ½·x

Er de to højre sider ens? Hvis de er, er f lige.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af peter lind

Tip. sæt x ud foran en parentes og sæt resten på en fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#6

Hvis vi kan, hvorfor kan du ikke?

Er det fordi du ikke orker?

Eller er det fordi, du vil have os at lave det for dig?


Skriv et svar til: Lige funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.