Der er lige nu 154 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

LaTeX

Tegne i graf

13. august 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

 

Jeg har kodet en graf for kumuleret frekvens, og kunne godt tænke mig at indføre kvartilsæt ved hjælp af en stiplet linje. 

Hvordan kan man evt. gøre dette.

 

grafen er her:

 

 

 

\begin{tikzpicture}
\begin{axis}[
	xlabel=Klassetrin,
	ylabel=Kumuleret frekvens]
	\addplot[color=blue] coordinates  {
	(0, 0)
	(1,0.06)
	(2,0.15)
	(3,0.27)
	(4,0.39)
	(5,0.62)
	(6,0.81)
	(7,0.81)
	(8,0.87)
	(9,0.90)
	(10,0.96)
	(11,0.96)
	};
\end{axis}
\end{tikzpicture}
 
 

Studieportalen.dk anbefaler:
Fysik
Hentet af 564



Brugbart svar (1)
13. august 2012 af 

Du bør smide et helt minimalt eksempel, i.e. noget vi andre bare kan kopiere over i vores editor og køre. Ovenstående mangler preamble etc. Går ud fra at du bruger pakken pgfplots?

Måske skulle du også forklare hvad ' kvartilsæt' er for noget.

 



13. august 2012 af 

Min preable er denne:

 

 

\documentclass[a4paper]{memoir}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[danish]{babel}
%\renewcommand{\danishhyphenmins}{22} % fejl er belvet rettet
\usepackage{amsmath, amssymb, bm, mathtools,siunitx}
\usepackage[danish=quotes]{csquotes}
\usepackage{multirow,booktabs}
\usepackage{tikz}
\usetikzlibrary{calc}
\usepackage{graphicx}
%\usepackage{array,booktabs} % er med i memoir
\usepackage{ragged2e}
\usepackage{pgfplots}
\pagestyle{plain}
% fjern afsnitsnummerering
\setsecnumdepth{none}
\setlength\cftsectionindent{0pt}
\DeclarePairedDelimiter\abs\lvert\rvert
\DeclareMathOperator\Dist{Dist}

\begin{document}


\tableofcontents
\newpage

 

\begin{tikzpicture}

\begin{axis}[
	xlabel=Klassetrin,
	ylabel=Kumuleret frekvens]
	\addplot[color=blue] coordinates  {
	(0, 0)
	(1,0.06)
	(2,0.15)
	(3,0.27)
	(4,0.39)
	(5,0.62)
	(6,0.81)
	(7,0.81)
	(8,0.87)
	(9,0.90)
	(10,0.96)
	(11,0.96)
	};
\end{axis}
\end{tikzpicture}
 \end{document}
 
 
 
Jeg sidder og regner på et gammetl gymnasiesæt( som du foreslog)
 
Kvartilsættene er:
 
Kvartilsæt 1= 0-25 %
Kvartilsæt 2= 25-50% også kaldet median
Kvartilsæt 3= 50-75%


Brugbart svar (1)
13. august 2012 af 

Det er mange år siden jeg rodede med den slags, så jeg aner ikke hvad det er du gerne vil tegne når du siger du ønsker et kvartilsæt, har du nogle punkter ....?



13. august 2012 af 

Jeg vil gerne tegne en stiplet linje fra (0,0.25) ud til den linje jeg har tegnet i grafen og derefter fra grafen ned til x aksen, hvilket giver mig mulighed for at aflæse intervallet 0-25%.

Altså overordnet vil jeg kunne tegne en vilkårlig graf for derefter at kunne illustrere en vilkårlig værdi på grafen ved hjælp af en stiplet linie.  ( giver det mening)?



Brugbart svar (2)
13. august 2012 af 

Godt spørgsmål. Så meget har jeg endnu ikke sat mig ind i pgfplots (skal have kigget på det, men ikke lige nu).

Prøv evt. at poste dit spørgsmål på tex.stackexchange.com der finder man mange som kan hjælpe med alt muligt.



Brugbart svar (2)
13. august 2012 af 

Man finder mange ting på google:

http://tex.stackexchange.com/questions/64364/how-can-i-mark-a-x-coordinate

det ligner da i høj grad det du har gang i

- edit: og dog her skal man vist kende x-værdien, men jeg er ret sikkert på at man godt kan det du ønsker



13. august 2012 af 

Det lykkedes, dog måtte jeg selv plotte x-værdierne ind.

 

resultatet er her:

 

 


\documentclass[a4paper]{article}
\usepackage[pdftex,active,tightpage]{preview}
\setlength\PreviewBorder{2mm}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[danish]{babel}
%\renewcommand{\danishhyphenmins}{22} % fejl er belvet rettet
\usepackage{amsmath, amssymb, bm, mathtools,siunitx}
\usepackage[danish=quotes]{csquotes}
\usepackage{multirow,booktabs}
\usepackage{tikz}
\usetikzlibrary{arrows,positioning, calc}
\usepackage{graphicx}
%\usepackage{array,booktabs} % er med i memoir
\usepackage{ragged2e}
\usepackage{pgfplots}
\pagestyle{plain}
% fjern afsnitsnummerering

\DeclarePairedDelimiter\abs\lvert\rvert
\DeclareMathOperator\Dist{Dist}

\begin{document}
\begin{preview}
\begin{tikzpicture}
    \begin{axis}[
        xmin=0,
        xmax=11,
        ymin=0, 
        ymax=1.0,
        /pgfplots/xtick={0,1,...,11},
        ylabel=procent,
        xlabel=klassetrin,
         tick align=outside]
         \addplot[color=blue] coordinates  {
	(0, 0)
	(1,0.06)
	(2,0.15)
	(3,0.27)
	(4,0.39)
	(5,0.62)
	(6,0.81)
	(7,0.81)
	(8,0.87)
	(9,0.90)
	(10,0.96)
	(11,0.96)
	};
	  \coordinate (a) at (axis cs:2.85,0.25);
	  \draw[red,dashed](a -| current plot begin) -- (a);
    \draw[red,dashed](a |- current plot begin) -- (a);
    \coordinate (b) at (axis cs:4.45,0.5);
    \draw[red,dashed](b -| current plot begin) -- (b);
    \draw[red,dashed](b |- current plot begin) -- (b);
    \coordinate (c) at (axis cs:5.7,0.75);
    \draw[red,dashed](c -| current plot begin) -- (c);
    \draw[red,dashed](c |- current plot begin) -- (c);
          \end{axis}
\end{tikzpicture}
\end{preview}
\end{document}

 

Tak for hjælpen.



Brugbart svar (1)
13. august 2012 af 

Du har ikke brug for preview delene i det du skriver



13. august 2012 af 

Nej det var da en irreterende option(preview altså), pludselig forsvandt det hele jo:-)


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.