Matematik

trekants areal

20. august 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har to fomel til at regne trekants areal..

1. T = ½*a*b

--> T = ½*9,1**6,4 = 29,12

2. T = 1*a*b*sinC

--> T = ½*9,1*6,4*sin(14 grader) = 7,04477

 

Spørgsmålet er så hvilken resultat er rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2012 af cre (Slettet)

Jeg plejer at bruge formlen T = ½ · a · b · sin(c), så jeg vil mene det sidste resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2012 af mathon

                 T = (1/2)·ha·a = (1/2)·b·sin(14º)·a = (1/2)·a·b·sin(14º)

                 T = (1/2)·a·b  gælder kun, når C = 90º

                


Skriv et svar til: trekants areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.