Kemi

Kemisk ligevægt, partialtryk hjælp!

09. september 2012 af hundelufteren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal beregne nogle stoffers partialtryk før og efter en følgende reaktion er gået i gang. Jeg får oplyst dette:

V=1 L

Ammoniak = 1,0 mol

Beholderen opvarmes til 500 grader celsius. 

Jeg skal vel bruge formlen P*V=N*R*T

Men ved ikke hvad forskellen er på partialtrykkene før og efter reaktionen er gået i gang. Er det det med at man skal sætte koefficienterne lig x og så har man en anden eller tredjegradsligning man skal regne ud?

Jeg har også et andet spørgsmål:

Jeg har en anden opgave hvor min udregning ser således ud:

0,058M^-2 * (R*T)^-2 = 1,41*10^-5 bar - og så ved jeg ikke hvad enheden bar skal opløftes i??

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af mathon

                        
                              p = n·R·T/V = (1,0 mol)·(8,31 Pa·m3)/(mol·K))·((273+500) K) / (10-3 m3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Du kan bruge idealgasligningen 2 gange.

1 gang for tilstand 1       og

1 gang for tilstand 2.

således at:

P1=n*R*T1/V1  og  P2 = n*R*T2/V2

husk at indsætte i SI enheder (så er du sikker på dit resultat). 

De data du har tilgængelige er:

T1 = stuetemperatur ??
T2 = 500 C
P1 = 1 atm ???
P2 = ??
V1 = 1 Liter
V2 = 1 Liter

Med hensyn til det andet, så ser det ud til at du opløfter alle dine led på venstre side med -2, og det betyder jo også at bar, som kommer fra gaskonstanten R, bliver opløftet i -2.

Håber det hjælper.


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt, partialtryk hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.