Matematik

Hjælp til matematik aflevering

16. september 2012 af dortebech (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sider med en matematik aflevering som jeg ikke kan komme videre med, jeg håber virkelig der er nogle som kan hjælpe mig med at forstå. Det er matematik på B fra HTX.

Således lyder opgaverne (mangler hjælp til b og c):

I et dæksel, som er indlagt i et koordinatsystem som vist på figur 15.9, skal der fræses et spor, som geometrisk kan deles i to cirkelbuer og to rette linjer, som er tangenter til cirkelbuerne i punktene A, B, C og D.
        R= 60 mm og r= 30 mm, og de øvrige mål i mm.

Fræsemaskinen skal programmeres, og den forbindelse skal du bestemme:
a) Koordinaterne til punkterne A, B, C og D.

Jeg har fundet frem til svaret til denne opgave:

A=(98;137,24)
B=(98;22,76)
C=(189;108,62)
D=(189;51,38)

b) Forskrifterne for de funktionsudtryk, som ”sporet” kan inddeles i.

c) Endvidere skal du bestemme bearbejdningstiden for fræsning af sporet, når fræseren er i den ønskede dybde, når der startes, og fræseren kører med en konstant hastighed på 40 mm/minut.

Jeg er helt blank i opgave b og c. Håber der er nogle som kan hjælpe mig

P.S har vedhæftet et billede af dækslet.

 

Vedhæftet fil: dæksel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af peter lind

b) AC og BD er linjer, så fid ligningen for linjerne gennem punkter.

Stykket AB er en halvcirkel med radius R og med centrum midtvejs mellem AB antager jeg. Så find ligningen for denne cirkel. Tilsvarende gælder CD blot med radius r.

c) find længderne af de pågældende stykker.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.