Matematik

SRP med matematik og fysik som fag

05. december 2012 af Drengen199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg skal skrive SRP i næste uge og har matematik og fysik som hovedfag. 

I dag fik i vores klasse gennemgået kriterierne for SRP opgavens indhold. Dog blev jeg overrasket over en af dem, som siger, at man SKAL have 10-15 sider af ca. 2200 tegn(inkl. mellem) pr. side. Hertil gælder det, at formler og ligninger kun tæller for 1 tegn pr. stykke.

Dette synes jeg virker meget ekstremt for mig, da jeg skal skrive om det "Skrå kast". Her er der omkring  6-7 komplicerede ligninger, som jeg skal redegøre. For at det skal være muligt for mig at opnå omkring 22000-33000 tegn, skal jeg skrive ufatteligt mange sider, hvis det kriterium skal opfyldes. 

Er der nogle af jer, som har skrevet en SRP om disse to fag, der kan fortælle lidt om sine erfaringer?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af MPSG (Slettet)

Jeg skrev SSO i sin tid i matematik om funktioner of to variable, og dengang var de meget løse med formuleringen "antal sider" - også selvom det var så præcist defineret som du har det.

Du siger at du skal skrive om det skrå kast. Du kan jo altid evt. udvidde opgaven ved perspektivere den lidt til andre formål og hvillke udfordringer der er i disse anvendelser.  Lave nogle virkelige eksperimenter - jeg er sikker på at din fysiklærer nok har nogle udfordrende øvelser og ideer.

Jeg var selv lidt skræmt dengang jeg skrev i matematik, men hvis bare du forklarer godt, så fylder det hurtigt meget - jeg tror at du bliver overrasket over hvor hurtigt du får fyldt de sider ud.

Held og lykke med opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af Jerslev

#0:

Ad #1: Jeg tror også, du vil opdage, at underviserne i de naturvidenskabelige fag er relativt ligeglade med kravene til formalia.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af mette48

Du skal selvfølgelig skrive om det skrå kast teoretisk og inddrafe den dertil hørende matematik.

Husk at skrive tekst til matematikken, så det ikke bliver en masse formelgymnastik, men også får en forståelig indfaldsvinkel,

Frit fald med luftmodstand bør også behandles teoretisk og matematisk

DU kan vel også inddrage noget om den person, der for nylig har foretaget et frit fald fra meget stor højde. Hvilke belastninger han må have været udsat for m.m.

Månens frie fald mod jorden, der får den til at bevæge sig i en bane rundt omkring jorden. Herunder massetritrækning mellem jord og måne kan også inddrages.

Håber kan bruge lidt af dette


Svar #4
11. december 2012 af Drengen199 (Slettet)

Tusind tak for jeres vejledning.  


Skriv et svar til: SRP med matematik og fysik som fag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.