Matematik

Faktorisering, 2.grads polynomium

15. december 2012 af hejtykke0 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej :-)
Hvordan faktoriserer man et andengrads polynomium, hvis løsningen kun har et resultat?
i formlen: f(x) = a (x-x1) (x-x2), hvad skal jeg så sætte ind som den anden rod? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der kun er een rod r, er denne en dobbeltrod:

f(x) = a · (x - r)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2012 af peter lind

Så skal du blot sætte roden ind begge steder


Svar #3
15. december 2012 af hejtykke0 (Slettet)

tusind tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2014 af SafaaMustafa (Slettet)

f(x)=a*(x-x1)


Skriv et svar til: Faktorisering, 2.grads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.