Studievalg og videregående studie

Spansk?

16. december 2012 af NCarlsson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er rigtig dårlig til Tysk, da jeg bestemt ikke interesserer mig for det, men jeg haft det fra 7. klasse og pt. går jeg i 9. klasse og skal snart til at vælge gymnasium.

 

Så mit spørgsmål er hvordan er spansk på gymnasiet? Jeg elsker spansk og jeg kan godt lide spansk musik, og jeg kan selv en lille smule. Så mit spørgsmål er hvad man laver i spansk og hvor svært er det?

 

God dag 3. advent! :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af Gulle17 (Slettet)

Nu har jeg selv tysk, så jeg skal ikke gøre mig ekspert.
MEN siden du nu ikke har fået svar, så vil jeg alligevel komme med, hvad jeg ved :)

Jeg har fået af vide, at spansk er grammatisk ligeså svært som tysk (nogle er enige i den påstand, andre ikke - smag og behag), men jeg tror ikke du skal vælge spansk, hvis det er fordi, at du synes tysk er svært eller noget lignende.

Men du giver udtryk for en interesse for faget, og så vil jeg mene, at du skal hoppe ud i det, for hvis man har interessen, så bliver tingene altid lidt nemmere ;-)

emnemæssigt, så beskæftiger man sig vidst med det samme som tysk, fransk og engelsk - man har om de lande, som snakker sproget, og inddrager ting som historie, samfundsforhold osv., mens man lærer sproget :)

igen - jeg er ikke ekspert, og det er bedømt ud fra, hvad mine klassekammerater har sagt :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2012 af Astrid01 (Slettet)

Vælg spansk ;) Jeg er ikke enig med Gulle17 omkring grammatikken. Jeg har haft tysk i folkeskolen men valgte spansk på gymnasiet. Grammatikken er slet ikke den samme, der er ikke dativ, akkusativ osv for eksempel. Verberne bøjes forskelligt efter personer, ligesom i engelsk.

Men ja, emnemæssigt er har gulle17 ret :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Hej!

Jeg havde spansk i gymnasiet, fordi jeg ikke var glad for at skulle ahve tysk, og jeg endte med at blive rigtig glad for spansk.

Det gode ved at vælge et nyt sprog er, at du får muligheden for at starte helt forfra, med en lærer der er universitets-uddannet indenfor sproget. Samtidig med at du får faget Almen Sprogforståelse til at rette op på mangler indenfor grammatik og sprogfærdigheder generelt. Jeg følte således at mine forudsætninger for at lære spansk var meget bedre end da jeg skulle lære tysk.

Samtidig ER grammatikken nemmere - også fordi du ikke skal beskæftige dig med sproget på et lige så højt niveau som i tysk. Med et fortsættersprog bygger man jo ovenpå, og så kan man være bagud fra start. Som #2 nævner, skal du ikke bekymre dig om en helt masse bøjninger på samme måde i spansk - der er ikke akkusativ, dativ og lignende. Men der er andre svære områder, så du skal ikke tro det er "a walk in the park".

Men hvis du er motiveret til sproget og synes det kunne være interessant, så er det en rigtig god idé at vælge spansk. Men det kræver en indsats - man kommer let bagud i et begyndersprog, hvis man ikke gider at følge med i faget. Jeg vil således ikke anbefale dig at vælge spansk blot for at slippe for tysk - det kender jeg alt for mange der har gjort med en dumpekarakter til følge.

Hvis du ikke synes sprog er interessant, og helst bare vil slippe med så lidt som muligt, så kan du lige så godt vælge tysk (det er trods alt kun på B, og tæller derfor mindre i det endelige gennemsnit). Men hvis du gerne vil lære sproget, så er det bare at hoppe ud idet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2012 af Gulle17 (Slettet)

Jeg tror jeg er blevet misforstået, og kan egentlig godt se, at jeg formulerede mig lidt dumt. Jeg har aldrig haft spansk, så kan ikke sige om grammatikken er nem eller ej. Jeg har bare hørt fra forskellige, at nogle synes det er svært, andre synes ikke. 

Som #3 skriver:
"Jeg vil således ikke anbefale dig at vælge spansk blot for at slippe for tysk - det kender jeg alt for mange der har gjort med en dumpekarakter til følge.

Hvis du ikke synes sprog er interessant, og helst bare vil slippe med så lidt som muligt, så kan du lige så godt vælge tysk (det er trods alt kun på B, og tæller derfor mindre i det endelige gennemsnit). Men hvis du gerne vil lære sproget, så er det bare at hoppe ud idet."
Det var egentlig det, der var min mening :)


Svar #5
19. december 2012 af NCarlsson (Slettet)

Okay,først og fremmest tusind tak for svar!

- jeg har stor interesse indenfor sprog og specielt spansk, da jeg har haft et stort ønske om at lære sproget, men desværre var tiden og muligheden der ikke, så da jeg fandt ud af at man kunne tage spansk i stedet for tysk blev jeg overlykkelig!

Hvis jeg valgte spansk, var det ikke disederet for at slippe for tysk, men fordi som i selv påpegert, så starter alle på en frisk, så der føler jeg at vi er på samme niveau. I Tysk har vi haft en dårlig lærer og jeg har ikke lært så meget som mine klassekammerater, også fordi jeg ikke var i skole i 2 måneder pga. sygdom, så derfor tænkte jeg spansk, da alle starter frisk.

Tusind tak for jeres svar, det hjalp meget! :-D


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. december 2012 af somalistar

Jeg havde også tysk i folkeskolen og var også ret dårlig til det. Jeg synes du personligt skulle tage spansk fordi at man starte helt fra bunden af og at det også er lettere end tysk efter min overbisning fik 10,10 i standpunkt :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. december 2012 af Hebi

Såfremt du vælger spansk starter du helt fra bunden med alle andre. Derfor vil jeg klart anbefale dig, at vælge spansk hvis du er kommet bagud fra folkeskolen med tysk da niveauet der startes på med tysk generelt er højt. Specielt hvis du ikke er specielt god til det. Du risikerer ganske fra start af, at være alt for langt bagud.


Svar #8
28. december 2012 af NCarlsson (Slettet)

I har ret. I har lige gjort mig meget sikre på mit valg om ønsket spansk. Tusind tak! :-D


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. december 2012 af Hebi

Jeg fortrød selv så inderligt at jeg ikke tog spansk, og valgte tysk i stedet selvom jeg ikke var specielt god til det, og også var bagud. Det var 2 laaaaange år.


Skriv et svar til: Spansk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.